החלמה מטחורים מפני שבוע

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

04/05/2019 | 08:10 | מאת: יוסי

שלום, האם כל בעיית טחורים מחייבת התערבות מומחה או שלעיתים הבעיה יכולה לעבור גם בלי? לפנ כמה ימים החלה אצלי בעיית טחורים, נוצרה אצלי בליטה באיזור פי הטבעת ונגרם כאב רב, התחלתי למרוח משחה ולהפקיד על תזונה מרובה סיבים תזונתיים ושתיית מים. החלה ירידה ניכרת בגודל הבליטה וכן הקלה משמעותית בכאב. האם סביר שהמגמה תימשך עד לכדי היעלמות מוחלטת של הבעיה או לפנות למומחה בכל מקרה? תודה על העזרה

שלום יוסי, לא כל בעיית טחורים מחייבת התערבות מומחה. ברוב המקרים הבעיה יכולה לעבור מעצמה תוך כדי הקפדה על תזונה נכונה עשיית סיבים ונוזלים, משחה להרגעה , ושטיפה עם מים באמבטיה. הכל בהנחה שאכן מדובר בטחורים. אם תמשיך להקפדי על מה שאתה עושה המגמה אמורה להימשך עד כדי חלוף הכאבים. במידה ולא חולף או חוזר פנה לפרוקטולוג.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה