טחורים שלא עוברים...

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

23/04/2019 | 22:57 | מאת: שיר

שלום דוקטור. אני בת 23,(לא אחרי לידה) סובלת מטחורים כבר 4 חודשים. הייתי אצל כירורג פעמיים ואמר שלא רואה כלום, ושלח אותי לגסטרו, הייתי אצל הרופאה גסטרו והיא אמרה שזה טחורים אי אפשר לפספס ושלחה אותי עם נרות ומשחה רקטוצורין. הדימומים פסקו, אך זה מרגיש שזה רק מחמיר, גדל לי עוד טחור במהלך התקופה האחרונה למרות השימוש במשחה. יש לציין שאני שותה כמות מרובה של מים, ולאחרונה התחלתי להשתמש בנורמלקס שמקל מאוד על הכאב. יש לי תור לפרוקטולוג רק בעוד שבועיים. האם יש לך רעיון להציע לי איך לגרום לזה לא להחמיר ואולי גם להשתפר? תודה מראש.

שלום שיר, נשמע שאת עושה הכל נכון- הטיפול בטחורים הוא הסדרת הכלכלה והיציאות בעיקר כלומר שתיית נוזלים מרובה, מזון עתיר סיבים, פירות ירקות, מרככי יציאות, להימנע מישיבה ממושכת בשירותים, להקפיד על יציאות רכות וקלות, ונרות או משחות להקלה. יש לפנות לפרוקטולוג בהקדם על מנת לאבחן במדוייק ולעיתים ניתן לבצע טיפול משלים במרפאה כגון קשירת טחורים או הזרקה ובמקרים חמורים אף ניתוח .

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה