נוזל דוגלס בכמות מועטה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

12/03/2019 | 20:03 | מאת: לילך

שלום רב, אני בת 62. מזה זמן מה אני מרגישה כאבים בפי הטבעת, וברקטום, גם מס' שניות לפני ההתרוקנות, וגם פה ושם ללא כל קשר להליכה לשירותים. בין שאר הדברים שאני מבררת, אני עוברת גם ברור גניקולוגי . היום עברתי א.ס. וגינלי , ובין התוצאות החריגות היתה התייחסות לדוגלס - ונכתב שמדובר בנוזל בכמות מועטה. מחר אעביר גם מספר בדיקות דם של מקררים. האם יכול להיות שדבר זה ( נוזל דוגלס)נובע מממאירות בפי הטבעת ? כמובן שאפנה לרופא בקרוב, אבל עד אז - יש משהו מדאיג/חריג בתוצאה מהסוג הזה הקשורה לממצאים בדרכי העיכול? תודה מראש

12/03/2019 | 20:05 | מאת: לילך

מקררים - צ"ל מרקרים*

שלום לילך, נוזל בכמות קטנה בדוגלס הוא ממצא לא ספיציפי שלעיתים מופיע בנשים. הסיבות יכולות להיות רבות ומגוונות ולאו דווקא מדאיגות. ייתכן קשר לממצאים בדרכי עיכול אבל זה לא שכיח. בלי קשר לנוזל בדוגלס עלייך להיבדק ע״י כירורג או פרוקטולוג עקב הסימפטומים שאת מרגישה.

12/03/2019 | 21:13 | מאת: לילך

האם יכול להיות שנוזל זה כן קשור לתחושות שלי בפי הטבעת ובחלחולת? בעבר היתה לי פיסורה, אבל אני לא סובלת ממנה הרבה שנים .שוב מודה לך

קשה לדעת איך הנוזל המועט בדוגלאס קשור, אם בכלל לתלונות שלך. על פניו, מבחינה פרוקטולוגית, לנוזל בדוגלאס אין כ״כ משמעות. מה שמשנה זה מה מוצאים בבדיקה הפרוקטולוגית.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה