נזק אחרי לקיחת שמן פרופין למשך תקופה ממושכת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

24/02/2019 | 08:43 | מאת: ילנה

ד"ר שלום. רופא ילדים המליץ לבני בן ה 4.8 לקחת שמן פרופין נגד עצירות. תקופה ארוכה היתי מביעה לו 5 מ"ל לפני שינה. ראיתי שזה לא כל כך עוזר, פניתי שוב לרופא ילדים, הוא אמר לקחת 5 מ"ל בוקר ו5 מ"ל ערב. רופא גסטרו גם אמרה שזה בסדר. זאת אומרת שבני לקח 1 .7 ליטר שמן פרופין. לפני שבועה עלה לו חום 38.9. בכה וצרך בלילה , ביקש לעסות לו עיסוי בגב מכאבים, היו לו יציאות כמו שילשול ולא הצליח להחזיק את הצואה . מבקשת עזרה ומה לעשות כי הוא סובל מכאבי גב ושילשולים גם אחרי tasectan תודה רבה

שלום ילנה, אני לא חושב שיש קשר בין השמן פאראפין לחום או לכאבי הגב. בכל אופן כמובן שאם עכשיו הוא משלשל אז יש להפסיק את נטילת השמן פאראפין. לא ברור לי ממה שכתבת האם החום נמשך? אני חושב שכדאי שהילד יבדק שוב ע,״י רופא הילדים.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה