כאבי בטן תחתונה צד שמאל

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

11/02/2019 | 22:22 | מאת: כאובה

שלום אני חיילת וכל חיי סבלתי מכאבים קטנים בבטן כבר מלמעלה משנה אני סובלת מכאבי בטן בצד שמאל חריפים ולפעמים חווה כאבים בצד ימין תחתון ובקצה הצלע התחתונה בשמאל. שלשולים על בסיס קבע ותחושות עייפות ותשישות. לאחר בדיקות שבוצעו לפני חצי שנה כגון סיטי ואולטרסאונד,שתן ודם נאמר לי כי אין ממצאים וכנראה מדובר במעי רגיז. אך הכאבים מדרדרים והבעיה אינה נפתרת. בעוד חמישה חודשים אני משתחררת מהצבא ללא ידיעה מהי הבעיה. אין תמיכה מצד הצבא בעניין מציאת הגורם לכאבים וטיפולו. אשמח להכוונה בכדי לבקש ולטפל ולחזור לחיי שגרה בריאים ללא סבל יומיומי. תוסה רבה

שלום, נשמע שאת סובלת מבעיה כרונית כבר זמן רב. עברת בירור מקיף ולא נמצאה סיבה ברורה. אבחנה של מעי רגיז ניתנת לאחר שלילת פתולוגיות אחרות. חשוב לפני כן לבצע בדיקות גסטרו - קולונסוקופיה וגסטרוסקופיה. לשלול מחלות מעי דלקתיות. ייתכנו גם מחלתו אחרות שיכולות לגרום לתופעות הנ״ל, צליאק, fmf, ועוד. לכן לדעתי חשוב שתיבדקי באופן מסודר ע״י רופא גסטרואנטרולוג יסודי שיעבור וירכז את כל הבירור שעברת וישלים בירור חסר.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה