המון דם בזמן צואה גם על הנייר וגם באסלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

30/01/2019 | 00:53 | מאת: סיגל

שלום רב, כבר פעמיים הלכתמ לשירותים ובזמן צואה ראיתי שיש המון דם על הנייר בניגוב,טיפות דם באסלה וממש כמו גושים של דם.. היתי אצל רופאה שאמרה שאין דימום. זה רק בזמן צואה. גם הרופאה ראתה שיש קצת טחורים קטנים. האם יכול להיות כמות כזאת של דם מטחורים קטנים? תודה.

היי סיגל, כן, טחורים פנימיים יכולים לדמם באופן משמעותי בזמן היציאה. רצוי מאוד להיבדק ע״י פרוקטולוג על מנת לבסס האבחנה וכדי לבצע הסתכלות ובדיקה פנימה אל תוך התעלה האנלית והרקטום. בדיקה כזו בד״כ לא ניתנת לביצוע אצל רופאי המשפחה. כמובן שיכולות להיות סיבות אחרות ורבות לדמם מלבד טחורים אותן חשוב לשלול. לכן הרופא הבודק צריך להחליט האם יש צורך בבדיקות נוספות להשלמת הבירור כגון קולונוסקופיה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה