גרגור בפי הטבעת עם דימום וכאב

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

27/01/2019 | 13:25 | מאת: מיקי

שאלה לגבי הופעה של נגעים מגורגרים בפי הטבעת , עם דימום וכאב בזמן היציאה.

נגעים בצורת גרגירים לבנבנים בפי הטבעת יכולים להיות מגורמים שונים. אחת הסיבות השכיחות היא נגעי קונדילומה, הנגרמים על רקע זיהום מקומי בוירוס הפפילומה (הדבקה בד"כ ביחסי מין).. נגעים אלה יכולים להופיע סביב פי הטבעת וגם להיות פנימה בתוך התעלה האנלית. נגעים יכולים לגרד, לכאוב, ולדמם לסירוגין. ראשית יש להיבדק ע"י מומחה בתחום - פרוקטולוג, על מנת לבסס האבחנה, ובמידה ואכן מדובר בנגעי קונדילומה יש להסירם.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה