פרוקטו גליבול בשליש הראשון להריון?

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

24/09/2017 | 15:02 | מאת: עדי

סובלת מטחורים והשתמשתי במשחה בשבוע 12 פלוס לאחר השקיפות שנקבעה לי.שבא ראיתי שהכל תקין והשתמשתי במשחה בכל זאת. קראתי שאסור להשתמש בשליש הראשון,מדוע הרופא הביא לי את המשחה?האם מסוכן?

07/10/2017 | 21:43 | מאת: פרופ' עודד זמורה

עדי שלום, בטיחות השימוש במשחה לא נבדקה בעת הריון, ולכן מחמת הזהירות מופיעה אזהרה. ככלל, למיטב ידיעתי אין במשחה מרכיבים שידוע שמגבירים את הסיכון למומים מולדים, ובכל מקרה הספיגה של המשחה נמוכה מאד מאד. אם את לא רגועה, ניתן לבקש הפניה למומחה לטרטולוגיה (מומים מולדים) לייעוץ.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה