כאבים לאחר בדיקה רקטאלית

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

20/09/2017 | 09:32 | מאת: מעיין

שלום, אני בת 37 ומזה כחודשיים חשה כאב נקודתי בבטן התחתונה. הלכתי לרופאת משפחה וכחלק מהבדיקה היא עשתה לי בדיקה רקטאלית. מאז, כבר כמעט יומיים, יש לי כאבים בתוך הרקטום, מעיין תחושת לחץ כמו שמרגישים ברקטום כשגזים מתקרבים לצאת. או כאילו מישהו לוחץ לי על האיזור כל הזמן. זה מציק וגם מדאיג אותי. האם זה דבר נורמלי אחרי בדיקה רקטאלית? (גם כעבור יומיים)? האם אני צריכה ללכת להיבדק? ואם כן אצל איזה רופא? תודה רבה ושנה טובה.

07/10/2017 | 21:31 | מאת: פרופ' עודד זמורה

מעיין שלום, לא מדובר בתגובה שגרתית לבדיקה רקטאלית. אם אין הטבה, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה