ניתוח אבצס ופיסטולה חוזר

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

18/09/2017 | 21:40 | מאת: דנה

תודה רבה.. החוט עצמו לא נוח ולהישאר איתו מספר חודשים בכלל לא יהיה נוח רצינו לדעת עם יש תחליף לחוט סיטון כי זה מציק והאם החתך הגדול אמור להיסגר?? כי ניראה לי שהחוט מחזיק אותו והאם יש טיפול אחר שיכול להחליף תחוט סיטון ?? והאם הפיסטולה יכולה לעבור ללא התערבות של ניתוח?? תודה

07/10/2017 | 21:21 | מאת: פרופ' עודד זמורה

דנה שלום, ככלל, לרוב החתך הגדול נזגר בהדרגה, ונשאר פתח קטן דרכו עובר החוט, ואז לרוב זה הזמן המתאים לעבור ניתוח מתוכנן בנסיון לתקן את הפיסטולה. לא שכיח שפיסטולות נרפאות ללא ניתוח. כפי שציינתי, מעבר למידע כללי, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה