טחורים לאחר לידה שלא נעלמו כבר3 שנים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

14/09/2017 | 17:31 | מאת: אלמונית

שלום רב, בת 41 אחרי 2 לידות . לאחר הלידה הראשונה הופיעו תחורים ומאז לא נעלמו אין כאבים רק בליטה (אסטתית) האם צריך לטפל, האם יש סיכונים בהשארת המצב הקיים ?

16/09/2017 | 13:04 | מאת: פרופ' עודד זמורה

ככלל, אין סיכון משמעותי בטחורים או בבליטה באזור פי הטבעת (לרוב קפל עור) שנשארו לאחר התקף של טחורים, אולם לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. האינדיקציה לטיפול היא לרוב איכות חיים. אם את בכל זאת לא שקטה, או שהממצא פוגע באיכות חייך במידה ניכרת, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה