יובש כרוני בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

15/07/2017 | 19:56 | מאת: דולב

שלום, אני בן 29. בשנה וחצי האחרונה התחלתי לסבול מפי טבעת יבש לחלוטין (במקביל גם תעלות השמע שלי הפכו יבשות לגמרי והתחלתי לסבול שם מדלקות חוזרות ונשנות). די מהר התחילו גם פציעות בפי הטבעת ואז עברתי לשימוש במגבונים ייעודיים (פרוקטו-אובליפיכה) ושימוש תכוף בוזלין וכך אני נוהג לאחר כל יציאה. בכל פעם שאני חדל משימוש במגבונים וממריחת וזלין - מהר מאד הפציעות והדימום חוזרים. אשמח לדעת כיצד ניתן "להתניע מחדש" את השימון הטבעי של הגוף באזור זה, או לחילופין - ממה זה עלול לנבוע ומה עליי לבדוק? תודה רבה! דולב

22/07/2017 | 21:33 | מאת: פרופ' עודד זמורה

דולב שלום, צר לי לשמוע על סבלך. אם להיות גלוי, איני מכיר בעיה רפואית מוכרת המתבטאת בהתייבשות של פי הטבעת. בכל מקרה, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. אם הבעיה פוגעת באיכות חייך ואתה מעוניין בייעוץ, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה