כריתת טחורים בשיטה ליגשור

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

09/05/2017 | 02:15 | מאת: מיקי

שלום דר,רציתי לדעת לגבי ניתוח כריתת טחורים בשיטה הישנה בעזרת ליגשור,האם צריך לקחת חופש חודשיים מהעבודה לאחר הניתוח,כי לפי הבנתי החלמה מלא לוקחת חודשיים,ולפי הבנתי מפורמים בחול של אנשים שעברו תניתוח הכאבים הם מאוד מאוד חזקים לאחר הניתוח,האם הרופא יכול לתת לאחר ניתוח מרשם למשכך כאבים מסוג פנטניל,לפי הבנתי זה משכך חזק שיכול להוריד את הכאב בצורה יעילה,תודה

16/05/2017 | 21:46 | מאת: פרופ' עודד זמורה

מיקי שלום רב, ניתוח לכריתת טחורים (בכל שיטת כריתה, כולל ליגשור) הוא הניתוח היעיל ביותר שיש לטיפול בטחורים, אולם כרוך בתקופת החלמה לא קלה, לרוב עיקר התקופה הכואבת היא בת כ 2-3 שבועות, למרות שריפוי מלא של הפצעים יכול להמשך פלוס מינוס כחדשיים. לאחר הניתוח ניתנים משככי כאבים הולמים, אולם לא נהוג לתת פנטניל לכאב אקוטי של ניתוח. כעיקרון, ניתן לחזור לעבודה כשאתה חש שאתה יכול לחזור לעבודה (ובתלות במשלח ידך). חשוב לאחר הניתוח להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה