גרד אנאלי - כיצד להפטר ממנו

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

25/04/2017 | 14:39 | מאת: תום

שלום רב לפני כ-5 חודשים עברתי ניתוח HAL לטחורים. ההתאוששות היתה קשה מאוד (במשך כחודשים) וכיום אין כאבים כלל. הבעיה היחידה שמציקה לי מאוד היא גירוד פנימי באיזור. החל משעות הבוקר במשך כל יום יש לי יציאות רבות בין 4-5 בשלוש שעות הראשונות מההשכמה. היציאות רכות ולא מכאיבות. כל יום בסביבות שעות הצהריים מתחיל תחושת גירוד פנימי ותחושה של חוסר התרוקנות אשר מעיקות מאוד ולפעמים אף בלתי נסבלות. אני אוכל ארוחות מסודרות ועושה כושר באופן קבוע. מה יכולה להיות הסיבה וכיצד נפטרים מהגירוד? אני מרגיש שסבלתי סתם חודשיים לאחר הניתוח. כיצד אפשר לפתור את הבעיה? תודה רבה

16/05/2017 | 21:18 | מאת: פרופ' עודד זמורה

תום שלום, גרד אנאלי היא תופעה רפואית ידועה. פעמים רבות אנו לא יודעים בדיוק את סיבתה אצל מטופל ספציפי, ולכן אנו מנסים טיפולים שונים, עד (שלרוב) מצליחים להקל על איכות החיים. איני יודע לומר (ובוודאי שללא בדיקה) אם יש קשר כלשהו בין הגרד ובין הניתוח שעברת. כמו כן, התלונה של חוסר התרוקנות טובה יכולה להעלות שאלה של הפרעה בהרפיה נכונה של רצפת האגן. לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. ככלל, הטיפול בגרד כולל מספר קוי טיפול, כולל ייצוב יציאות בתוסף סיבים שימוש בסבונים היפואלרגניים, המנעות משיפשוף ככל שניתן, שימוש במשחות הגנה לעור, דרך נסיון טיפולי בתולעים, המנעות הדרגתית ממרכיבי מזון שונים הידועים כמחמירי גרד, ועד לקוי טיפול יותר "אגרסיביים" במידת הצורך. מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה