דימום 3 חודשים אחרי ניתוח טחורים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

07/04/2017 | 14:47 | מאת: לילי

לפני 3 חודשים עברתי ניתוח לכריתת טחור חיצוני וגם הרופא תיקן נקב פנימי. לקחתי נורמלקס ( 12 גרם ביום) במשך חודשיים וכשראיתי שהמצב טוב והחלמתי אז הורדתי בהדרגה את השימוש בנורמלקס . כשהגעתי ל-4 גרם ליום (אחרי 10 ימי הורדה הדרגתית) היציאות שלי נהיו קשות והתחלתי לדמם חזק בכל יציאה. נאלצתי לחזור ל-12 גרם נורמלקס ואני מיואשת. האם זה דורש בדיקת רופא? האם נגרם לי נזק מהניתוח ? אני לא רוצה להשאר תלויה בנורמלקס לאורך כל כך הרבה זמן מה לעשות?

17/04/2017 | 23:29 | מאת: פרופ' עודד זמורה

לילי שלום, ככלל, מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות לטווח ארוך. ניתן להשיג ריכוך כזה על ידי הקפדה על כלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אין מניעה להשתמש בתכשירים אלו לטווח ארוך. מעבר לכך, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. אם נמשך סבל ניכר, מציע לפנות לכירורג המנתח או למרפאת המחלקה המנתחת או לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה ויעוץ.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה