נפידיפין לא על הפיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

20/02/2017 | 12:36 | מאת: אבי

שלום פרופ עודד זמורה 1. מדוע בעצם לא למרוח את ג'ל הנפידיפין על הפיסורה? מה יקרה בעצם אם אמרח? 2.האחוזים הקטנים של אלה שניתוח של חיתוך מבוקר של השריר למען ריפוי הפיסורה לא מצליח. אז מה בעצם התוצאות על המנותח כשהניתוח לא מצליח? 3. ומהן ההשלכות השליליות אפילו הזניחות ביותר על המנותח כאשר הניתוח כן מצליח? תודה רבה מראש על התשובות ועל הפורום בכלל.

28/02/2017 | 21:10 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אבי שלום רב, 1. מריחת ניפדיפין על הפיסורה עצמה לא מזיקה אבל גם לא מועילה. מטרת הניפדיפין היא להרפות את שריר הסוגר סביב פי הטבעת ולכן מורחים אותו סביב פי הטבעת. 2. אם הניתוח לא מצליח (כ 5%) אז הפיסורה מתמידה. לרוב ניתן לבצע ניתוח נוסף מסוג אחר על מנת לרפא אותה 3. הסיכונים העיקריים בניתוח הם זיהום מקומי, דימום, וירידה קלה ביכולת השליטה, והם מתרחשים באחוזים נמוכים

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה