גרד וצריבה שאני רותה חוות דעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

19/01/2017 | 01:04 | מאת: עומרי

שלום, מידי פעם אני חש גרד ו ריבה בפי הטבעת מעולם לא מדובר במקרה קיצוני אלא רק לאחר יציאות , חשוב לציין שאני לא מפריש דם וגם אין לי נפיחות מסתיימות. בן אדם מאוד נקי . אני בטיול לכמה שבועות ולכן לא מתאפשר לי לראות רופא כרגע מה כדאי לעשות?

28/01/2017 | 23:53 | מאת: פרופ' עודד זמורה

עומרי שלום רב, ישנן מגוון של סיבות לגרד אנאלי, ולצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. יחד עם זאת, גרד כזה כמעט לעולם לא מבטא בעיה מסןוכנת כלשהי. אם זמין לך, במשחות הגנה כנגד תפרחת חיתולים שניתן לקנות בכל בית מרקחת ללא מרשם. לאחר חזרתך, אם הסימפטומים נמשכים, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה