טיפול בוטוקס לפיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

03/01/2017 | 10:25 | מאת: אנונימית

שלום, אני כ-8 חודשים לאחר לידה וסובלת מפיסורה. בהתחלה ניפדיפין עזר והפיסורה עברה, אולם חזרה שוב והרופא ציין כי אם לא עברה עד עכשיו אז טיפול משחתי כבר לא יעביר אותה. הבנתי שניתן לעשות טיפול בוטוקס, האם יתאים גם במקרה שלי? היכן ניתן לבצע את הטיפול? לא מצאתי באינטרנט פרטים כלל לגביי רופאים שמבצעים אותו. כמו כן, האם ניתן לעשות את הטיפול כשמניקים? תודה מראש

17/01/2017 | 21:52 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, כעיקרון טיפול בבוטוקס הוא אחת מאופציות הטיפול הקיימות בפיסורה, כמו שפעמים רבות המשך טיפול בניפדיפין יכול להיות אופציה. בכל מקרה, מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. מעבר לכך, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. בוטוקס ניתן במגוון מרפאות פרטיות, כולל מרפאתנו.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה