בליטה בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

25/02/2007 | 23:48 | מאת: אלמוני

שלום רב, גיליתי לאחרונה מעין בליטה כדורית לא כואבת בקצה החלחולת (ממש קרוב לפי הטבעת). שאלתי היא: האם יתכן וזה גידול/פוליפ? האם יתכנו פוליפים באיזור זה? האם יש מקום לדאגה? אם אכן זהו פוליפ/גידול, מהי הבדיקה המומלצת לעשות ע"מ לאמת/לבטל חשד זה? האם ניתן בבדיקה רקטלית ידנית לאמת/לבטל חשד זה או שדרושה בדיקה ממוכשרת? מיהו הרופא שצריך לבצע בדיקה שכזו? פרוקטולוג? גסטרואנטרולוג? כירורג קולורקטאלי? להתייחסותך המלומדת אודה. האלמוני המודאג.

01/03/2007 | 19:35 | מאת: ד"ר עודד זמורה

לאלמוני המודאג שלום גידולים ופוליפים נדירים באיזור פי הטבעת, והרבה יותר שכיח טחור חיצוני בולט או טרומבוטי (אפילו ללא כאב), אבל בכדי שגם אתה וגם אנחנו נוכל להיות רגועים כדאי להבדק על ידי כירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג (פרוקטולוגיה היא חלק מתחום הכירורגיה הקולורקטאלית)

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה