דימומים בין וסתיים

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

12/12/2005 | 09:30 | מאת: אביב

מזה כשנה אני סובלת מדימומים בין וסתיים המופיעים לרוב כשבועיים אחרי קבלת המחזור ונמשכים עד המחזור הבא. מדובר בדימומים מעטים אך מעיקים המלווים לעיתים, בכאבי מחזור. לפני כשנתיים ילדתי את בני השני כשנה אחרי הלידה התחלתי לקחת שוב גלולות. הרופא שלי המליץ להחליף גלולות והחלפנו 2 סוגים ששיפרו מט את המצב. הוא גם טוען שרירית הרחם שלי נחלשה כתוצאה מנטילת גלולות לאורך זמן והמליץ לי לשלב יחד עם הגלולות (אורטוסיקלן) גם גלולות שניתנות לנשים מניקות. בינתיים, הבעיה לא נפתרה.ואני מודאגת. מה לדעתך עליי עוד לעשות? האם האבחנה של הרופא יכולה להיות נכונה?

שלום לך, התלונות עשויות להתאים לאנדומטריוזיס/ אדנומיוזיס. יש לבצע הערכה אולטרסונוגרפית לאחר הווסת הבאה אם רירית הרחם מעובה לבצע היסטרוסק'ופיה אבחנתית + ביופסיות. כמו כן רצויות מס' בדיקות ביום 3-5 לוסת הבאה כולל CA-125, LH, FSH, TSH, PROLACTIN ,E2, PROGESTERONE ואז בעיצה עם רופא נשים להחליט אולי על תקופה של 3 חודשים טיפל בגלולות ללא הפסקה ע"מ למנוע וסתות ואז להקל הסמפטומים. בהצלחה, ד"ר שלומי כהן-אילון

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים