דימום מוגבר

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

14/01/2006 | 17:52 | מאת: עדינה

שלום אני בת 50 ועד היום המחזור שלי היה סדיר כ- 4 ימים .בבדיקת אולטראסאנד אובחנה מיומה בגודל 3 ס"מ ומיומה קטנה יותר .גודל זה לא השתנה מזה שנתיים. במהלך השנה האחרונה פעמיים המחזור לא היה סדיר ולאחרונה היה עיכוב של חודש. בבדיקת האולטראסאנד לפני שבועיים נאמר לי ע"י הגניקולוג כי למחרת אקבל מחזור. ואכן מחזור אחרון זה אינו פוסק מזה 12 ימים,כאשר קודם לכן ארך 4 ימים בלבד. הגינקולוג אמר לי שבמידה ובעוד יומיים המחזור לא יפסק אקבל כדורים להפסקת דימום. יצוין כי בבדיקת האולטראסאנד הרגשתי כאב כאשר המכשיר הוחדר לעומק. שאלתי:1.האם יתכן שהדימום הבלתי פוסק נוצר עקב המגע של המכשיר במיומה בעת החדירה העמוקה?אם כן,אז יתכן שהגורם לדימום אינו חוסר איזון הורמונלי,ואי לכך יתכן שגלולות הורמונליות להפסקת הדימום אינו הטיפול המתאים 2.האם לא רצוי לבצע בדיקות דם לאשוש בעיה הורמונלית,שכן אינני סובלת מסימפטומים של גיל המעבר כגון גלי חום או הזעה. יצוין כי אינני משתמשת באמצעי מניעה. בתודה מראש.

שלום לך, בגיל 50, יתכנו מצבים של דימומים בלתי סדירים הקשורים בשינוי הורמונליים הקשורים בגיל (פרי- מנופאוזה). גם שרירנים, כתלות בגודלם ובמיקומם יכולים לגרום לדימומים בלתי סדירים או ממושכים. מכשיר האולטראסאונד נמצא אך ורק בנרתיק ואינו חודר לתוך הרחם , כך שלא סביר שמקור הדימום בו. המלצותי : 1. בדיקות דם הורמונליות. 2. דגימת רירת חלל הרחם ע"י בדיקה הנקראת פיפל. 3. ספירת דם בהקדם, לוודא שההמוגלובין לא יורד ושאין צורך בטיפול אקוטי בדימום. 4. באם ימשיך הדימום ניתן אכן להפסיקו באמצעים תרופתיים. 5. באם אף אחת מהבדיקות הנ"ל לא נותנת הסבר לדימום, ניתן לבצע הסטרוסקופיה- בה ניתן לצפות לתוך חלל הרחם ואף לקחת דגימות באם יש צורך. בדיקה זו יש לבצע רק לאחר נטילת הפיפל, ובאן אין הסבר אחר לדימום. בהצלחה.

שלום שוב, עדינה. שכחתי פרט קטן וחשוב. ציינת כי אינך נוטלת אמצעי מניעה. למרות גילך והסבירות הנמוכה להריון ספונטני, תמיד חשוב לבצע בדיקת הריון לשלילת הריון. בהצלחה.

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים