דימום מוגבר לאחר סיום הנקה

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

10/01/2006 | 10:17 | מאת: דניאל

שלום אני נקלטתי להריון עם איקקלומין והשבחת זרע+ הזרעה לאחר הלידה דממתי לכ 40 יום ואז לא היה לי מחזור כי הנקתי. בסיום ההנקה החל דימום של 40 יום נוספים, חלקו חלש וחלקו יותר מוגבר, אך סביר הרופא נשים נתן לי כדורים להפסקת הדימום- אך זה לא השפיע ואז נתן לי כדור הורמון PRIMOLUT-NOR 5MGX20TAB והמחזור הפסיק.בסיום ההורמון שוב אני מדממת כבר כ 5 ימים, אך כמות ממש גדולה, אף פעם לא דממתי כך. מה זה? דניאל

שלום לך, הדימום אותו את מתארת כעת הוא תגובתי להפסקת הכדורים, ואמור להפסיק כעבור מס' ימים. ראשית אם את מדממת בכמות רבה כפי שאת מתארת כדאי הן לבצע ספירת דם והן להבדק ע"י רופא בהקדם! שנית, כיוון שהדימומים ממשיכים לסירוגין מהלידה, כדאי לבצע אולטראסאונד של הרחם ולשקול אפשרות של הסטרוסקופיה אבחנתית - הסתכלות עם סיב אופטי לתוך חלל הרחם, לשלילת שארית שליה או ממצא רחמי אחר שגורם לדימומים. בהצלחה.

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים