אי סדירות של המחזור

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

08/01/2006 | 12:20 | מאת: עמית

שלום רב, אני בחורה בת 25 עוד מעט. את הוסת הראשונה קיבלתי בשלב מאוחר יחסית בעקבות כדורי ארגסט (גיל 17 בערך). מאז קיבלתי באופן בלתי סדיר ולעיתים רחוקות גם ללא כדורים. לפני כשנה החליטה רופאת הנשים שלי לתת לי גלולות באופן קבוע. התחילה לקחתי דיאנה 35 אך הרגשתי רע מאד אז התחלתי לקחת יסמין. בחודש הראשון הרגשתי טוב, אולם אח"כ התחילו להופיעו תופעות של חולשה איומה (לא יכולתי לעלות מדרגות), רגישות, השמנה וכו'. שלחו אותי לכל מיני בדיקות ורק כשאני העלתי את האפשרות שזה מהכדורים הפסקתי לקחת אותם, ובאמת חל שיפור ולאחר זמן התופעות נעלמו. לאחר שהפסקתי המשכתי לקבל וסת לכמה חודשים אך זה הפסיק. כעת אני במצב שלא היה לי כבר כמעט חצי שנה. אני מרגישה טוב סה"כ, אבל תופעות של שיעור יתר התחילו להתגבר באיזור הסנטר. אני חושבת שוב לעשות משהו בנידון אבל אני חוששת מאד לקחת שוב גלולות מפחד שהן לא תתאמנה לי ואני שוב אתמוטט. אני עובדת ולא יכולה להרשות את זה לעצמי. איך אוכל לדעת מה הטיפול שהכי מתאים לי בלי לנסות ולגלות בדרך הקשה?

שלום לך, התופעות אותן את מתארת יכולות להתאים למצב של הפרעה הורמונלית כגון שחלות פוליצסטיות, אך חשוב לבצע בדיקות דם להורמונים על מנת לשלול הפרעות הורמונליות אחרות, וכמובן לחזק את האבחנה הזו. לאחר הבדיקות ההורמונליות, ניתן יהיה לנסות להתאים טיפול בהתאם לתוצאות. בהצלחה. ד"ר סיטון

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים