התקן מירנה ודימום ממושך

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

08/01/2006 | 10:29 | מאת: אורית

שלום. ילדתי לפני כחודשיים. זו לידה ראשונה. 6 שבועות אחרי הלידה הותקן לי התקן תוך רחמי מסוג מירנה. שבוע לאחר מכן החל מחזור (פעם ראשונה אחרי הלידה) שנמשך כבר שבועיים ואין סימנים לסיומו. זה לא מחזור כבד אבל עדיין דימום. בדר"כ יש לי מחזור סדיר של כ 4 ימים. ההתקנה עברה בסדר ואולטרסאונד הראה שההתקן בבמקום.האם יש מקום להילחץ? אני אמורה להגיע לביקורת עוד חודש. האם כדאי להמתין או ללכת בדחיפות לבדיקה?

שלום ומזל טוב. התקן מסוג מירנה מפריש גם הורמון פרוגסטרון ואחת מתופעות הלוואי יכול להיות דימומים לא סדירים. מומלץ לבצע בדיקת הריון לשלול הריון, ובעיקר לשלול הריון חוץ רחמי, וכן ספירת דם, לוודא שהדימום אינו גורם לאנמיה. אם אכן הדימום ממשיך וכמובן אם בדיקת הריון חיובית או המוגלובין נמוך, כדאי להקדים את התור לרופא. בהצלחה ד"ר סיטון

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים