נפיחות באזור איבר המין - דחוף!

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

27/06/2006 | 08:47 | מאת: שרון

ד''ר שלום, אני חיילת בת 20. בשבוע שעבר (יום רביעי) לקחתי חלק בפעילות ספורטיבית מאוד אינטנסיבית (אחרי הרבה זמן של חוסר פעילות) שלאחריה במשך מספר ימים חשתי התכווצויות שרירים בבטן, בטן תחתונה, גב... בימים האחרונים חשתי כאב בבטן התחתונה, אבל קישרתי זאת לפעילות של שבוע שעבר, והיום בבוקר קמתי כאשר אזור הערווה נפוח וכואב. בשבועיים האחרונים אני מטפלת באמצעות משחה בפטריה באיזור - אך לא נראה לי שהדבר קשור משום שזו בעיה מתמשכת שלא לוותה עד כה בתסמין כזה. יש לציין שהווסת שלי יחסית סדירה ואני אמורה לקבל מחזור בשבוע הקרוב, אך מעולם לא נתקלתי בכאבים כאלה או בנפיחות כזו לפני הופעתה. יש לך רעיון ממה הדבר נובע או מה אפשר לעשות?

יתכן ומדובר בבצקת מקומית בתגובה לטיפול, משחה, סבון? או במסגרת המאמץ הקיצוני שבצעת הייתי ממתין יומיים-שלושה אם התופעה לא תחלוף פני שנית. בברכת בריאות, ד"ר כהן

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים