דימום בין ווסתי - הודעה מסודרת

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

23/07/2015 | 11:12 | מאת: שילת

שלום, אני בת 27, במשקל תקין. הפסקתי לקחת גלוגלות לפני כ7 חודשים, מחזור אחרון 23.6.15. לא משתמשת באמצעי מניעה. ומנסה להיכנס להריון. המחזורים לא ממש סדירים.. נמשכים הרבה יותר מ30 יום. 3 מחזורים אחרונים פחות או יותר סדירים (42-46 יום בין המחזורים). בחודש ינואר עשיתי בדיקת דם לפרופיל הורמונלי ואלו הן התוצאות: שם הבדיקה תוצאה תוצאה לעומת טווח הנורמה mIU/L 2.84 TSH IU/L 10.2 LH IU/L 5.0 FSH mIU/L 150 PROLACTIN pmol/L 273 ESTRADIOL (E-2) מ קטן3- BETA-HCG החודש הופיע לי פעמיים (בהפרש של שבועיים לערך) הכתמה/הפרשה חומה. כל פעם זה נמשך בין יום ליומיים לכל היותר. והופיע בערך יום או יומיים אחרי יחסי המין. חשוב לציין שהיו גם יחסי מין שאחריהם לא הופיעו דימומים או הכתמות. עשיתי משטח פאפס אבל עדיין אין תוצאה. משטח פאפס משנים קודמות תקין. לגבי ההפרשה שציינתי, היא מאופיינת בצבע חום ולא דם טרי. ללא כאבים או אי נוחות. שאלות: במידה והדימום שתיארתי אינו אופייני לדימום אחרי יחסי מין? על מה כן הדבר יכול להצביע? אינני חווה סימני הריון נפוצים וגם אינני חווה כאבים או אי נוחות אך מודאגת לגבי ההפרשות. אשמח אם תסבירו על מה יכולה להצביע התופעה? תודה מראש.

שלום לך, התמונה ההורמונלית מתאימה לשחלה פוליציסטית, יש להשלים בדיקת אולטארסאונד והיסטרוסקופיה אבחנתית ע"מ לקדם האבחנה והטיפול. אשמח לסייע לך בהצלחה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות מנהל היחידה לניתוחים אנדוסקופיים גינקולוגיים(זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים