לידה לאחר היסטרוסקופיה ניתוחית

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

19/05/2014 | 18:19 | מאת: שרית

שלום רב, אני בת 38 לאחר 3 לידות (אחרונה 2010) לפני שנה עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית לצורך הוצאת שרירן סובומוקוזי בגודל 1 ס"מ. טכניקת ההסרה הייתה versapoint. אני כעת בהריון. לפי מה שהבנתי במקרים של כריתת שרירן יש סיכון של קרע בדופן הרחם בזמן לידה רגילה ולפיכך נהוג להמליץ על קייסרי. אני ממש לא מעוניינת לעבור ניתוח קייסרי והשאלה שלי היא האם לאור המידע הנ"ל יש באמת איזשהו סיכון או שניתן לעבור לידה רגילה ללא חשש. תודה רבה, שרית

שרית שלום רב, המידע אינו מדויק אלא אם אירע ניקוב של דופן הרחם בעת ההיסטרוסקופיה והמנתח המליץ על לידה קיסרית. מניסיוני ומהספרות העולמית אין הטוויה לניתוח קיסרי לאחר כריתת שרירן בהיסטרוסקופיה בהצלחה

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים