דימומים כבדים ואבלציה

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

24/03/2014 | 23:29 | מאת: שירלי

שלום רב. סליחה שזה כזה ארוך..אני גרועה. מקווה שתקרא בכל זאת.. אני בת 52, בן אחד מניתוח קיסרי לפני 12 שנים. סובלת זה מספר שנים מדימומי מחזור כבדים ביותר, מקבלת מחזור כל 24-30 יום בערך. ניסיתי מירנה. נפלה כעבור חודש. עשיתי בירורים שונים וחשיבות שונות תוך כדי התעיצות והתלבטות רבה.כרגע חיה על כדורי ברזל ,אחרת ההמוגלובין צונח. הגניקולוג יעץ לי הפעם האחרונה לפני חודשיים ,לעשות אבלציה. מטבעי דאגנית וחרדתית ומאד קשה לי לקחת החלטה. ברצוני לציין שהייתי בעבר בבירור אצל מיטב הרופאים, וכל אחד אמר שהסיבה לדימומים היא אחרת, ועד היום לא מבינה ...רחם שרירנית, אנדמיוזיס, אנדומיטריוזיס, כן מיומה, לא מיומה..כל אחד אמר דבר שונה מקודמו, אף הוצע לי לבצע כריתת רחם, ואני שמחה שלא עשיתי זאת. עשיתי היסטרוסקופיה אבחנתית אצל רופא שנחשב מומחה, ולא הצליח לחדור עד הסוף,משהו לא נתן לו להמשיך, אמר שצריך לבצע בהרדמה. רופא אחר כן הצליח במאמץ רב ,דיבר על אבלציה. זה היה לפני 3 שנים. הרופא שאני מטופלת אצלו נחשב גם לרופא טוב, הוא היה פחות קיצוני, אמר שיש לי צמיחה של רירית הרחם גם לתוך השריר של הרחם ומכאן הסיבה לדימום. עובי רירית באולטרסאונד היה 6.7 ממ. האם לפי הנתונים האילה אני מתאימה לדעתך לאבלציה טרמית ? האם יש נתונים סטטיסטיים לגבי הצלחת הפרוצידורה הזאת ? האם ניתן לבצע את האבלציה הטרמית בטישטוש במקום הרדמה כללית ? או באפידורל מודה לסבלנותך (מקווה) ומתנצלת על החפירות...אשמח אם תענה לי ואולי סוף סוף אצליח להחליט

שירלי שלום, האם עברת ביופסיה מרירית הרחם? אחת הבעיות באבלציה טרמית היא שאין חומר לביופסיה במידה ומדובר ברירית פולשנית לשריר (אדנומיוזס) לפי ניסיוני עדיפה אבלציה כירורגית ולא טרמית ניתן לבצע אבלציה בהרדמה איזורית ואף מקומית בחלק מהמקרים אבל בעיה נוספת היא הצלקת שלאחר הניתוח הקיסרי העלולה לצור מכשול אבלציה טרמית ויותר מתאימה לאבלציה כירורגית. אשמח לעזור לך, בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים