הפסקת מדבקת אוורה ותופעת לוואי של השמנה

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

17/10/2020 | 05:02 | מאת: לוחמת

אני בת 35 ובמערכת יחסים ראשונה בחיי, ועל כן בתולה. אני ובן זוגי קבענו תאריך ללילה הראשון שנשכב בחודש 12. התחלתי להשתמש במדבקות אוורה למניעת הריון בתחילת חודש 8 כדי לבדוק אם יהיו תופעות לוואי. לצערי התנפחתי ויצא שבשבוע השלישי להחלפת המדבקה היא עמדה ליפול והחלטתי לוותר עליה לגמרי ושנשתמש בקונדום. קיבלתי מחזור לאחר שבוע וכיום אני שלוש שבועות אחרי אבל עדיין נפוחה מאוד בכל הגוף למצב שהעלתי כמעט ארבע קילו מעל המשקל הקבוע. לא משנה כמה התזונה שלי בריאה וכמה ספורט אני עושה, כלום לא עוזר. הבנתי שכנראה זה ההורומונים שעוד בגוף או תופעות לוואי בגלל ההפסקה. כמה זמן עד שזה יעלם בגוף ואחזור למשקל הקודם שלי? האם באמת אני אחזור אליו? והאם אני ארד לפני סוף חודש 12? מרגישה חסרת ביטחון לבוא ככה נפוחה ללילה ראשון ורומנטי שתיכננו כבר הרבה זמן.

תופעות לוואי של הורמונים אינם צפויים מראש, מקווה כי המשקל שנצבר ירד בהקדם. בהצלחה

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים