גלולות, איזון הורמונלי ודימומים

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

18/06/2020 | 14:03 | מאת: יעל25

אני בת 25, בריאה. בעבר המחזור שלי תמיד היה סדיר(גם בלי גלולות). לפני שנתיים התחלתי לחוות ווסתות ארוכות, הכתמות באמצע החודש וכו׳. עשיתי כל מיני בדיקות (פאפ, אולטראסאונד, קולפוסקופיה). הרופא אמר שיש שיבוש הורמונאלי ורשם לי גלולות יאז פלוס. התחלתי לקחת גלולות, המחזור הסתדר אבל המשיכו להיות הפרשות חומות בהירות באמצע החפיסה, התכווצויות של הבטן התחתונה ולפעמים המחזור היה גם מקדים ומגיע באמצע החפיסה. לאחר חצי שנה עם הגלולות האלו, חזרתי לרופא והוא אמר שהמינון ההורמונאלי בהן לא מספיק לי והחליף לגלולות מסוג יסמין פלוס, בהן מינון ההורמונים קצת גבוה יותר. לצערי גם עם היסמין פלוס המשכתי לחוות הפרשות חומות בהירות (כמו של תחילת ווסת) כל הזמן. הרופא לא התרגש ואמר שזה יסתדר. בעצם בממוצע בחודש יש לי רק שבוע וחצי של הפרשות נקיות. ביקשתי מהרופא לעשות אולטראסאונד וגינלי ובדיקה למחלות מין, משום שחששתי שאולי משהו אחר גורם לתופעות. הכל תקין. כרגע אני בחפיסה ה-5 של יסמין פלוס ועדיין הפרשות באמצע החפיסה! פניתי שוב לרופא ותשובתו: ״להתאזר בסבלנות עוד 3 חודשים״. האם כדאי להקשיב לרופא ולחכות עוד? אני מודאגת ומתוסכלת מהמצב. תודה מראש.

שלום לך, כדאי לשקול ביצוע US ייעודי ע"י מומחה לשלילת אדנומיוזיס (רירית רחם בתוך שריר הרחם) או ממצא אחר אנטומי ברחם או בשחלות שיכול להסביר זאת, כל זאת במידה ואכן ביצעת בירור הורמונלי שהיה תקין.

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים