היסטרוסקופיה ניתוחית

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

26/11/2019 | 01:41 | מאת: Orit

היי, נשואה, לפני כשבוע עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית שבמהלכה הוציאו לי שארית מההפלה (בעקבות הריון לא תקין). במהלך הבדיקה הרופא הוציא את השארית אך בסיום אמר לי שהוא ראה הידבקויות שלא הייתי חתומה על הפעולה הניתוחית להידבקויות ולכן לא ביצע אותה. הרופא המליץ לי לקחת גלולות הרמונט לחודשיים ולחזור להיסטרוסקופיה אבחנתית. לאחר מכן, הרופא אמר לי שעדיף שאקח גלולות פרוגלירוטון ואעשה אולטרסאונד תלת מימד על מנת לראות שאכן הדבר שראה בהיסטרוסקופיה הן הידבקויות או שמא זהו מבנה רחם. כיום אני שבוע אחרי, עדיין יש לי דימום קל אך כאבי בטן שאני כל הזמן מרגישה (כמו דפיקות/כיווץ בטן של צד שמאל בבטן התחתונה) מספר שאלות: 1. האם זה תקין שעדיין כואבת לי הבטן שבוע לאחר ההיסטרוסקופיה הניתוחית? אין לי חום, אך יש עדיין דימום, זה תקין? 2. האם עליי לקחת את הגלולות או את הפרוגלירוטון ? 3. מה עליי לעשות בהמשך? אשמח לתשובתך, אני ממש בלחץ.

שלום לך, אם עדיין יש כאבים גשי להיבדק לשלילת דלקת. דימום יכול להמשך גם 2-3 שבועות אחרי הניתוח אם לרופא היה רושם שהורמונים יעזרו ככל הנראה מניסיונו כך הדבר ועל כך יש להתייעץ עימו, כי ללא תמונות ברורות מהניתוח לא אוכל חוות דעה. היסטרוסקופיה אבחנתית רצויה במידה והיתה שארית גדולה מ-2 ס"מ, או היה קושי להוציאה או ספק האם הוצאה במלואה או באמת אם היו כבר הידבקויות עוד לפני הניתוח להוצאתה. במידה ולאחר הוסת שתגיע טבעית או לאחר נטילת הטיפול ההורמונלי יהיו הידבקויות או עדיין שאריות יש לפעול במהירות לתיקון המצב

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים