כאב בין הבטן התחתונה למפשעה בצד ימין

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

03/11/2019 | 15:50 | מאת: רותם

שלום, בת 30, ללא הריונות. מזה כחודש כאב עמום שבא והולך בחיבור שבין הבטן התחתונה למפשעה. ממוקם בחיבור שבין סוף הבטן והקצה הימין העליון של המפשעה, ברגע שאני מתכופפת ולוחצת את היד באזור אני מרגישה את הכאב. אציין כי אני חצי שנה לאחר ניתוח אפנדקטומי בשיטה לפרסקופית עם פרפורציה שתוצאותיה התגלו רק לאחר שבועיים מהניתוח, ו3 חודשים לאחר ניתוח בקע בטבור. 3 בדיקות US וגינלי יצאו תקינות כמו גם בדיקת רופא כירורג לשלילת בקע מפשעתי + בדיקת US לשלילת הבקע. בדיקת רופא נשים גם היא יצאה תקינה, בדיקות דם יצאו תקינות. שלשום בלילה פניתי למיון עקב התעצמות הכאב. בבדיקת סי.טי בטן ואגן לא מצאו עדות לבקע ולטענת הכירורגית גם איברי האגן תקינים על פי הבדיקה. מצאו עדות לדלקת שתן, כאשר ערך תאי הדם הלבנים בשתן הוא Large. האם הגיוני שהכאב במקום שתיארתי נגרם בשל דלקת שתן, מבלי שיש לי כאב או שריפה במתן שתן? או שמא זו יכולה להיות גם דלקת בשחלה או ברחם ואם כן איך עולים על זה? הגיוני שבסי.טי לא ראו את זה? אודה לתשובה, אני ממש אובדת עצות.

בכדי לאבחן ה המקור לכאבים יש לדעת מה חומרתם, אם הכאבים קשים מבחינת עוצמתם ומשכן, יש לגשת לבדיקה במיון בבי"ח גדול בו יש אפשרות למומחים שונים לבדוק ולהתייעץ ע"מ להגיע לאבחנה. אם העצמה לא גדולה והכאבים בעלי אופן כרוני, אפשר לגשת לרופא נשים מומחה בקהילה בעל ניסיון בכאבי אגן ולקדם האבחנה במידה ומדובר בבעיה ע"ר גינקולוגי. ללא בדיקה גופנית בשילוב עם הדמייה בו זמנית קשה לאבחן בפרט שאת אחרי 2 ניתוחים כירורגים לאחרונה.

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים