דימומים מרובים ורירית מעובה

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

16/10/2019 | 22:53 | מאת: נעה

שלום רבוליפ אני בת 45, בעברי שתי לידות, בחמש השנים האחרונות ידוע על רירית מעובה.לפני חמש שנים נלקחה ביופסיה מרירית הרחם שחזרה תקינה. לאחר מכן התגלה פוליפ שהוסר, ואחרי פעולה זו התחילו דימומים כבדים במיוחד, והרירית נשארה מעובה. בעצת הרופא התקנתי התקן "מירנה" לפני שלוש שנים ואיתו אני עדיין מקבלת מחזור, לא סדיר, לפני חודשיים בהפרש של שבועיים, ועכשיו לאחר עשרה ימים בלבד. שאלתי: האם כדאי לי לעבור שוב ביופסיה? האם כדאי לעבור שוב היסטרוסקופיה? (האחרונה לפני שלוש שנים) אני לחוצה מאד מכל הדימומים האקראיים האלה שמא הם סימפטום של פתולוגיה כלשהי.

בהחלט כדאי לבצע הערכה חוזרת אם עדיין הרירית מעובה למרות המירנה והדימומים נמשכים. מומולצת היסטרוסקופיה אבחנתית וביופסיה. בהצלחה!!

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים