אנדומטריוזיס חוששת מאוד

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

10/10/2019 | 10:17 | מאת: ליהי

שלום רב, בת 38 ללא ילדים, ברקע אנדומטריוזיס שמטופל באן שמרני על ידי גלולות ברצף מעל 10 שנים. לאחרונה הפסקתי גלולות למשך שנה כמעט בגלל כאבי ראש וחזרתי לפני שלושה חודשים ליטול אותן. הבנתי שיש קשר בין אנדומטריוזיס לסרטן שחלות. ב us מקיף שביצעתי במחלקת אנדומטריוזיס באחד מבתי החולים הגדולים לפני 7 חודשים הודגמה שחלה ימנית בגודל 37*17*36 ממ בתוכה ממצא אנאקוגני בגודל 19*14*17 ממ עם זרימות היקפיות. נכתב גם שב torus uterinos לכיוון רצועה שמאל מוקד אנדומטריוזיס עם הדבקות של דופן הרקטום למוקד. ***יודגש כי באותו זמן הייתי בהפסקה מהגלולות*** בוסת האחרונה ביום השני לוסת לחץ חזק בבטן התחתונה (לא כאב אלא רגישות) במצב של התרוממות מישיבה לחץ חזק ותחושת אי נוחותבבטן העליונה ובאמצע (תחושה של מעין גזים כלואים והבטן משמיעה רעשים). התחושה חלפה עם סיום הוסת ונטילת הגלולות שוב. עם זאת נותרה עדיין מעט אי נוחות בבטן אל לא כמו שהיה..לחץ בבטן התחתונה עבר. יוער כי אני מכירה את תחושת הלחץ בבטן התחתונה..אך הייתה הפעם מעורבת גם מערכת העיכול קראתי שסרטן השחלה עשוי לגרום לאי נוחות בבטן ולתחושה כאילו מערכת העיכול מעורבת. אני חוששת בשל הציסטה והאנדומטיוזיס ( אין סיפור משפחתי של סרטן שחלה). הרופא ראה את התוצאות ואמר שזה בסדר.מדובר ברופא שתחום מומחיותו זה אנדו׳ אבל אני חוששת. הרופא גם אומר שהאנדו מערב את מערכת העיכול כי הוא יש לי מוקד באזור..אני כבר מבולבלת ואשמח אם תוכל לסדר לי את הדברים. האם הציסטה שלי מסוכנת? מהו ממצא אנאקוגני, האם מעיד על ממאירות?? והאם אכן יש הרבה מקרים של אנדומטריוזיס שבהם נמצא גם סרטן שחלה. אני לחוצה וחוששת ואודה לך אם תוכל להשיב לשאלותיי ולהפיג מעט מחששותיי. בברכת שנה טובה ותודה על פועלך בפורום זה.

10/10/2019 | 10:24 | מאת: ליהי

לציין שעד לוסת האחרונה הכול תקין ללא תחושות של אי נוחות או לחץ באזור הבטן התחתונה..

שלום לך, הפורום אינו עוסק באנדומטריוזיס. בקצרה, נדירים מאד המקרים בהם יש גם אנודמטריוזיס וגם סרטן השחלות. סרטן שחלות מחלה נדירה אף היא ואינה באה לידי ביטוי בכאבים אלא ממצא ציסטי בשחלה ובשלבים מתקדמים נפיחות בבטן ומיימת. אני מציע לך להגיע לבדיקה אצל מומחה בתחום ע"מ לקבל אבחה מדויקת ומענה לשאלותיך. בהצלחה!

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים