בדיקת hpv לא תקינה -לחוצה מאד

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

15/07/2019 | 17:09 | מאת: גלי

ם רב, בת 40, ללא ילדים ברקע אנדומטריוזיס מגיל 25 מטופל באופן שמרני על ידי גלולות ברצף 3 חודשים, הפסקה לקבל מחזור וחוזר חלילה. אני נבדקת באופן קבוע כל 3 שנים בבדיקת פאפ. בן זוג קבוע למעלה מ-10 שנים עד לא מזמן זו הייתה בדיקת פאפ סמיר ובפעם האחרונה עשלו לי בדיקת hpv. תשובת הבדיקה הייתה: specimen adequacy: satisfactory for evaluation. transformation zone component present(endocervical/metaplastic cells) interpetation/result: high gradesquamous intreapithtelial lesion (hsil) כלומר, כתוב hpv 16 חיובי 18 שלילי ואין עוד זנים. יצוין שבשלושת החודשים האחרונים היו מחזורים לא סדירים, הייתי מקבלת פעמיים בחודש אולי קוראים לזה דימום בן ויסתי. רופא הנשים הפנה אותי לבדיקת קולופוסקופיה בהקדם ואמר שיצטרכו לעשות ביופסיה. הוא ציין שמדובר בקדם סרטן. אני מאד חרדה ולא מפסיקה לבכות. מבקשת לברר עמך מה משמעותן של התוצאות הללו. האם זה אומר שיש לי סרטן בצוואר הרחם? האם יכול להיות שזה מצב שבסוף לא יצריך שום טיפול אלא רק מעקב או שלפי התוצאות זה מצב מחייב טיפול. מה המשמעות של שינוי טרום סרטני בדרגת חומרה גבוהה? אני מבולבלת ולא יודעת איך פתאום הופיע הוירוס הזה מאחר ואני נמצאת כבר שנים רבות עם אותו בן זוג וגם לפניו לא הייתי עם מספר רב של פרטנרים בכלל, כך שמהבחינה הזאת אני לא מבינה כיצד נדבקתי בזה. אודה לתשובתך כי אני חרדה מאוד

אנא הפני השאלה לפורום צוואר הרחם. בקצרה, עליך לבצע קולפוסקופיה ואם יהיה צורך ביופסיה במהלך הבדיקה. אין עדיין שום אבחנה של סרטן!

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים