רירית דקה לאחר גרידה

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

20/02/2019 | 18:20 | מאת: אדל

בס״ד שלום, בתאריך 27.12 ביצעתי גרידה עקב הריון לא רצוי ומאז לא קיבלתי ווסת . פניתי היום לרופאת נשים ששלחה אותי למיון נשים עקב חשד לשארית . במיון נשים שללו שארית ואמרו שהשחלות תקינותפרוגילוטון וראו שהיה ביוץ . אך הם גם ראו שהרירית דקה ולכן אני לא מקבלת את הווסת למרות שעבר הביוץ הם נתנו לי מין גלולות בשם פרוגילוטון ל21 ימים שלאחריו יהיה דימום. השאלה שלי האם זה מצב נורמלי לאחר גרידה שאחרי הביוץ הרירית דקה ? חשוב לציין שלפני הגרידה המחזורים שלי יהיו סדירים והיה הריון תקין בהתחלה לפני הפסקת הריון. אני מאוד מפחדת שחלילה יגרם לי בעיות פוריות עתידיות בגלל שהרירית דקה . האם זה נגרם כתוצאה מהידבקויות מסוימות עקב הגרידה ? אשמח לתשובה תודה

בעיות בפיריון נדירות לאחר גרידה, רירית דקה בעיקר מופיעה בשל השיבוש ההורמונלי החולף שסביב ההפלה. קחי הטיפול והמשיכי המעקב, רוב הסיכויים שהעניין יסתדר באופן זה. בהצלחה!

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים