שאריות מלידה מוקדמת+גרידה

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

15/01/2019 | 18:00 | מאת: נטע

שלום אני לאחר לידה שקטה בשבוע 22 +גרידת BUMM בוצע US ביום 5 למחזוא הראשון שבתוצאה נכתב ללא ממצא חריג בחלל" כחלק מבירור בעיקבות הלידה השקטה הופנתי להיסטרוסקופיה אבחנתית לבדוק את מבנה הרחם. בבדיקה נצפו שאריות ברחם. נכתב: "רירית הרחם זרועה בחלקה פוליפים קטנים בחלל באיזור הקרן השמאלית ממצאים ושארית הריון המסתירים את פי החצוצרה השמאלית מימין" מבצע הבדיקה המליץ על היסטרוסקופיה ניתוחית. שאלתי: האם השאריות משמעותיות מבחינת הריון חדש? האם ניתן להרות ולשמור על הריון תקין שמצב הנוכחי של הרחם? האם השאריות יכולות לצאת מעצמן במחזור הבא?

אם יש שאריות כפי שתיארת, לאחר הוסת שאחר הגרידה הרי שהסיכויים שהממצאים יצאו מעצמם בוסת הבאה קטנים, אם אין דימום את יכולה להמתין ולהבדק שנית לאחר הוסת הבאה, אם עדיין השאריות תמצאנה מומלצת היסטרוסקופיה ניתוחית

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים