פןליפ ברחם לנשים וניתוח להסרה

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

22/11/2018 | 04:40 | מאת: יעל

שלום, מה הסיכוי שפוליפים ברחם הם סרטניים? מה הסיכוי שאם לא מורידים הם יהפכו לסרטן?

הסיכויים להתמרה סרטנית בפוליפ בשנות הפוריות באשה ללא גורמי סיכון נמוכים יחסית ועומדים על כ-1-1.5%, הסיבה העיקרית להסרת פוליפים היא הדימומים הכבדים או הלא סדירים, גדילה במימיד הפוליפ בעיקר בגיל המעבר או אשה עם גורמי סיכון (סרטן שד, חשיפה מרובה להורמונים, טיפולי פוריות )

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים