חשד לפוליפ ברחם בעיקבות בדיקת פיפל

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

20/08/2018 | 17:36 | מאת: ירדנה

ד"ר כהן שלום רב! אני בת 51, במשך שנה שלמה חוויתי דימומים כבדים מאוד. טופלתי בברזל ובכדורים לקרישת דם. בבדיקת אולטראסאונד לא נמצא דבר מלבד רירית עבה בגודל 14.9 עברתי בדיקת של צוואר הרחם נמצא תקין וכן בדיקת פיפל שם נמצא חשד לפוליפ. ניתן לי כדורים פרימולוט ובדיקת אולטרסאונד חוזרת מיד אחרי הוסת. מה מטרת הכדורים הללו? הרופא ציין שיהיה עלי לעבור ניתוחון דבר שגרם לי חרדה...... אילו ממצאים מהאולטרסאונד יכולים ללמד שניתן לעבור את הוצאת הפוליפ ללא הרדמה? כיצד יתכן שבבדיקת האולטרסאונד לא נמצא דבר ורק בבדיקת הפיפל יש חשד? מהו קצב גדילתו של הפוליפ באופן כללי. האם דחייה של חודשיים להוצאתו היא קריטית. לאחרונה חשה לחץ על שלפוחית השתן וכאבים בזמן הליכה. אודה לך עת תשובתך!

המלצתי היא לגשת להיסטרוסקופיה ניתוחית ללא דיחוי, כך גם נוודא כי מדובר בפוליפ בלבד, ילקחו גם ביופסיות מרירית הרחם באותו מעמד, והדימומים יפסקו אם את מדממת זמן כל כך רב, לא כדאי להמתין עוד אלא לבצע הניתוח. מדובר בניתוח זעיר פולשני באשפוז יום, בהרדמה קלה, והיא בטוחה כאשר מתבצעת בידיים מנוסות. בהצלחה!

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים