דימום ומבנה ציסטי בשחלה שמאלית

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

07/08/2018 | 12:28 | מאת: סיגל

שלום רב. אני בת 48, מזה שנה המחזור לא סדיר. לאחר חצי שנה הגיעה ווסת ושבועיים לאחר סיומה, החלו דימומים שתחילה נצפו רק בניגוב כמו רירית עם דם אך לאחר 3 שבןעות החל דימום רב יותר הממשיך עד היום. באולטרסאונד אין ממצאים ברחם. באולטרסאונד שחלות נמצא מבנה ציסטי עכור בגודל *27*31 ללא נוזל בדוגלס. כעת מופנית לבדיקת פאפס. מהי חוות דעתך?

13/08/2018 | 06:18 | מאת: סיגל

למה אין תגובה?

יש לבצע הערכה מדויקת של הממצא בשחלה: אולטרסאונד עם זרימות דם, בדיקת סמן שחלתי CA-125, והערכה לאחר הוסת לגבי השארות הממצא, יתכן והוא ממצא אקראי חולף אך יתכן בהתאם לממצאי הבדיקות כי מדובר בממצא שיש להוציא

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים