הסטרוסקופיה., מירנה, אבלציה

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

17/06/2018 | 01:00 | מאת: NOT_FOUND

שלום רב לדר' לפני כשנה וחצי עברתי הסטרוסקופיה ניתוחית בהרדמה מלאה בגלל חשש לפוליפ. (והתברר שרירית הרחם לא היתה סדירה ותוקנה!!!) ומאז התחילו הצרות שלי: דימומים כבדים וארוכים מאוד. הציעו לי מירנה. אחרי כחצי שנה עברתי התקנת מירנה בהרדמה. לאחר ההתקנה היו לי דימומים רגילים-קלים 5 חודשים רצופים עד שפסקו אבל מאז עדיין הווסת ממושך ולא מסודר בכלל ויש דימומים בהפתעה גם בין לבין, למרות שאני יותר מ-9 חודשים אחרי ההתקנה. עכשיו מציעים צריבה. 1- האם בצריבה גם ייתכנו מצבים של דימומים לא סדירים, ותופעות לוואי אחרות? 2- האם יש צורך בהמתנה בין הוצאת מירנה לבין פעולת הצריבה? 3- למה נגעו בכלל ברירית הרחם אם ידוע שהרירית יכולה לגדול ולהתפתח ולגרום לדימומים כבדים ובעיות? אני סובלת הרבה במשך שנה וחצי אחרונות וזה גורם לי ממש למצב רוח רע ודיכאון. אשמח מאוד אם תוכל לכוון אותי תודה רבה

17/06/2018 | 01:05 | מאת: NOT_FOUND

רציתי לשאול גם אם הדימודים הממושכים יכולים חלילה לגרום למחלה? (שמעתי מרופא אחד ואני מודאגת) אם יש לך פתרון אחר ממה שהוצע לי כמובן אשמח לשמוע. שוב מודה לך דר'

שלום לך, לפי תיאור המקרה נראה כי את סובלת מתופעה של אדנומיוזיס, רירית רחם שחודרת לשריר הרחם וגורמת לדימומים למרות ההיסטרוסוקפיה שעברת ולמרות המירנה כדאי לבצע אולטרסאונד ייעודי לנושא או MRI, אם התופעה דיפוזית הרי שיש לפנות לפעולה נרחבת יותר מכריתת /צריבת הרירית בהצלחה!

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים