רדיותרפיה להקלת כאב נוירולוגי + מכשיר "ביקום"

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

03/06/2006 | 19:25 | מאת: יוגב

האם מוכר הטיפול ברדיותרפיה (שיתוק זמני של עצבים) למניעת כאב נוירולוגי? שמעתי שהטיפול הוכנס לאחרונה לסל הבריאות. אשמח לשמוע ממי שעבר טיפול שכזה + היכן מומלץ לעבור אותו. שמעתי בנוסף על מכשיר דיאגנוסטי וטיפולי הנקרא "ביקום" . מישהו טופל בו ויכול להמליץ או לשלול תרומתו להקלת כאב נוירולוגי?

03/06/2006 | 21:51 | מאת: יוגב

רדיותרפיה, משמע = RadioFrequency Therapy

04/06/2006 | 02:13 | מאת: פשוט אני

שלום יוגב, את RF אני מכירה מהצעות שהועלו באוזניי ובאוזני אחרים שאני מכירה. מה שהבנתי והמה שחקרתי על העניין: 1. זה הוא טיפול שעדיין מוגדר ניסיוני (הוא הוכס עכשיו ממש לפני כמה ימים לסל, אבל רק לטיפול בבעיה ספציפית, לא לכל כאב נורופתי),. 2חלק מהרופאים שמטפלים בו - לא מודים שזה ניסיוני, ובכך משלים את הציבור שהם מטפלים בו. 3. זה טיפול שבחלק מהמקרים מאוד עובדף ובחלק - לא עובד או אף מחמיר מצב קיים. 4. עובד בעקיר על עצבים בעמוד השדרה. לא עובד כאשר הכאב הוא במערכת העצבים הפריפרית או ההיקפית (למשל עצבים תחושתיים בידיים או רגליים). 5. הוא פועל כך שהורס את העצב למשך כמה חודשים. מכיון שזה לא ממוקד, הוא עלול להרוס יותר מעצב אחד, ולעתים - גם אל את העצב הנכון. 6. גם ההרס ה"מבוקר" הזה - לא תמיד מבוקר, וכך לעתים נהרס לגמרי עצב, מבלי שהוא משתקם אחר-כך . זה קריטי אם מדברים עלעצב תחושתי , כי אז נעלמת תחושה בכל האזור שהוא מעצבב - לנצח. מי שאני יודעת שעושה את זה הוא פרופ' ניסקה וחברו (שאני לא בוכרת את שמו) מבי"ח מאיר בכ"ס. אני מציעה לעשות חיפוש גוגל ולברר הרבה פרטים לפני שבוחרים באופציה הזו...... מקוה שהועלתי במשהו, אני

07/06/2006 | 12:26 | מאת:

הי יוגב, אני באופן אישי לא ניסיתי את הטיפול הזה אך אני יודעת שיש כאלה שזה הקל עליהם ויש כאלה שזה לא עזר או אפילו החמיר את מצבם. אני מציעה לך לחזור אחורנית בפורום זה ואז אתה תראה דיון שלם בנושא של גלי רדיו. אם אוכל לעזור לך לאחר מכן, אשמח לעשות זאת. בצלחה, מנדי

08/06/2006 | 18:18 | מאת: יוגב

עברתי על כל דפי הפורום לאחור ולא מצאתי דיון על רדיותרפיה ו/או מכשיר "ביקום". אודה לך אם תבדקי שוב.

20/06/2006 | 15:25 | מאת: jackues

שלום אני סובלת מרעשים בצד שמואל בראוש מזה שישה חודשים הרעשים כמו רעש של מכונות למרות כל הבדיקות אצל רופא משפחה ובתי חולים שלא מצאו כלום אני עדיין סובלת מרעשים האים ניתן לעשות משהו בנדון תודה מראוש