מה את ממליצה???

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

14/04/2006 | 19:17 | מאת: מעיין

למנדי שלום רב, אני אגש ישר לסיפור בתמציתיות ככל הניתן, ואשמח אם תוכלי להביע את דעתך אז ככה שמי מעיין בן 25 בחור בריא לחלוטין חוץ מכאבים 24 שעות ביממה שיש לי ברקות כמו לחץ כזה משני הצדדים לאחר בדיקות מקיפות כלל צילומים mri ct מכל התחומים עינים א.א.ג. נירולוג שיניים וכו לא נמצא שום ממצא כלומר על הנייר אני בריא לחלוטין. הגעתי לנקודת מוצא בחיי. מה לעשות ? עד היום לא לקחתי תרופות "אנטי דכאוניות" כנגד הכאב למרות שהומלץ לי על אלטרולט (דרך אגב אצל רופא נירולוג שאת בטח מכירה דוקטור קוריצקי) . הסיבה שאינני לוקח את הכדור זאת מפני שהכאבים לא כל כך נוראיים , ניתן לחיות איתם - אך מי כמוך יודעת שאיכות החיים רחוקה מלהיות טובה. אז מצד אחד אפשר לחיות אם הכאב מצד שני אפשר לקחת את הכדור שאני לא בעד מכל מיני סיבות אבל מאוד מתלבט ... (לקחתי בעבר את הכדור פעם אחת והשפיע עליי לא טוב הרגשתי כיאלו נוזלים עוברים מצד אחד לשני במוח תחושה מזעזעת!!! ועוד מכדור אחד. פסיכולוגי?! הכל יכול להיות למרות שזה לא הרגיש פסיכולוגי..) בכל מקרה רציתי לדעת מה את ממליצה ???????? עייפתי ממרפאות כאב רופאים וכו אני מאמין שנשאר החלטה עם להתחיל לנסות לקחות שוב את הכדורים או לא... אוליי עדיף ככה? בהמון תודה והערכה על תשובתייך , באהבה,מעיין

15/04/2006 | 13:39 | מאת:

הי מעיין, אז קודם כל ברוך הבא לפורום שלנו... חשוב לי להבהיר לך שאני לא רופאה - ולאחר שהבהרתי זאת אתן לך את נקודת המבט שלי. קודם כל אני רוצה להגיד לך שאם אתה מטופל ע"י ד"ר קוריצקי, דע לך שאתה בידיים טובות. לגבי כל הממצאים - חלק מאוד מתסכל של החיים עם סוגים רבים של כאב כרוני זה שכל הבדיקות בדרך כלל שליליות ולא מראות דבר. אך, עובדה זו אינה מרמזת כלל שהבעיה הינה נפשית אלא שכאב כרוני איננו תמיד מתגלה בבדיקות רגילות. עם זאת, עובדה היא שהכאבים קיימים ואין זה משנה כלל אם הם נראים ב- MRI או לא מכיוון שהם קיימים עבורך ומשפיעים לרעה על איכות חייך. התפקיד שלך זה לנסות למצוא את הדרכים לשרוד ולחיות למרות הכאבים.זה מביא אותי לנושא הכדורים - מצד אחד - מי אני שאגיד לך איך לחיות את חייך או להמליץ לך לקחת כדורים אם אתה מתנגד אליהם אך מצד שני, אני בכל זאת מרגישה צורך להציג לך את הדברים בצורה קצת שונה. אתה ניצב בפני עובדה - אתה סובל מכאבים כל דקה - אם אתה לא מצליח לתפקד כראוי ללא כדורים אז יש לך שתי אפשרויות: א. להישאר כפי שאתה ולהמשיך לסבול ולהרגיש שאיכות החיים שלך מאוד ירודה כי הכאבים כה מגבילים והם באמת פוגעים בתפקוד. אפשרות ב. לקחת כדורים שיש לך כל מיני תחושות או דעות שליליות לגביהן אך שאם תמצא את התרופה או המינון הנכון, תצליח לתפקד באופן טוב יותר ותשפר את איכות חייך. אם אתה רוצה לשאול עוד משהו לגבי זה - אנא עשה זאת... אני מניחה שאתה יודע שתרופות פסיכיאטריות הניתנות לכאבים כרוניים אינם ניתנים כי חושבים שכאב כרוני הינה בעיה נפשית אלא שגילו שתרופות פסיכיאטריות מסוגים שונים משפיעות בצורה מסוימת על מערכת העצבים ומקלה על כאבים כרוניים. בדרך כלל, אפילו המינון שונה לגמרי בשני המקרים (בעיה פסיכיאטרית או כאבים כרוניים). זהו, אני אמרתי את דעתי אך כמובן שאני מכבדת כל החלטה שאתה תיקח ולמעשה זה הכי חשוב, שההחלטה תהיה שלך. זה הגוף שלך ואתה יודע הכי טוב מכולם, מה הכי טוב עבורך. תסמוך על האינסטינקטים שלך. אם אפשר לעזור לך בכל דבר או אם אתה רוצה לשאול עוד משהו - אנחנו כאן ננסה לסייע. בינתיים, תחזיק מעמד והלוואי שיהיה לך יום עם קצת פחות כאבים.. מנדי

15/04/2006 | 15:49 | מאת: מעיין

מנדי , תודה רבה!