שוב ליריקה-אכזבה גדולה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

28/03/2006 | 19:41 | מאת: יואל

לקחתי מעל שבוע את הליריקה,התחלתי מ 75מ"ל והגעתי ל-150מ"ל, זה עשה לי מאד גרוע והכאבים מאד התחזקו במקום להקל.חוץ מזה היו תופעות לוואי קשות ואי לכך נאלצתי להפסיקה.אני ממש מיואש ולא יודע מה לעשות, זה כבר 20 שנה!!

29/03/2006 | 08:03 | מאת: גלית

שלום יואל! אני התנסתי עם הליריקה שבועיים ימים, מתוכם בשבוע השני ירדתי ל- 75 מ"ג בשל תופעות לוואי של ישנוניות יתר ועייפות וסחרחורות- לצערי הפסקתי בשל מחסור את הרופא שלי. אני מצטערת לשמוע שזה עד כה לא עזר לך - אך ישנה בכל זאת נקודת תקווה, והיא: נאמר לי שהליריקה אינה משפיעה מייד- לפי מומחים ממני- לוקח לה בין שבוע לשבועיים עד שהיא משפיעה. אני מציעה שתתיעץ עם הרופא לגבי המינון ואופן לקיחת הכדורים- כשדיברתי עם הנוירולוג שלי על תופעות הלוואי הוא בלי היסוס הציע לי להוריד במינון- אולי המינון שלקחת לא מתאים לך...

03/04/2006 | 08:47 | מאת:

הי יואל, הצטערתי לשמוע שהליריקה לא עזרה לך ועשתה לך תופעות לוואי. לא צר לי כי אכפת לי מחברות התרופות אלא צר לי כי אני רוצה שאתה וכולם כאן ירגישו טוב ולא משנה לי מה יהיה המקור לשיפור... חשוב לי להסביר רק דבר אחד- 150 מ"ג לא מתקרב אפילו למינון מקסימום ומהמחקרים שקראתי, יש אנשים במיוחד כאלו החיים שנים רבות עם כאב נוירופטיים, שצריכים להגיע למינון גבוה בהרבה. בכלל, בשיחה שהייתה לי לאחרונה עם מומחה כאב בכיר הוא הסביר לי שהרבה פעמים הבעיה היא שאנשים נוטים להתייאש לפני שלקחו תרופות עד למינון גבוה מספיק ואז חושבים שזה לא עוזר. אני לא חושבת שאתה צריך להמשיך לקחת עם זה עושה לך רע אך הייתי מתייעצת עם מי שרשם לך את המרשם. רק רציתי שיהיה לך את כל המידע לפניך. דבר נוסף שצריך לזכור זה לצערנו שמה שעוזר למישהו אחד לא בהכרח יעזור למישהו אחר. לכן כשהתראיינתי בנושא אמרתי שאכן זו התפתחות טובה שסוף כל סוף יש תרופה ספציפית לכאב נוירופטי ומתפקידי כיו"ר העמותה למאבק בכאב להילחם שכל תרופה בתחום תהיה זמינה לכולם אך אסור לצאת בהצהרות בומבסטיות כי אין דבר כזה תרופת פלא - כאב כרוני כידוע הינה בעיה מורכבת שדורשת טיפול רב-תחומי בו זמני. כמו בכל תרופה- יש כאלו שהתרופה עוזרת להם בצורה דרסטית ויש כאלו שלא! אז זהו, רק רציתי לנסות לתת לך תמונה רחבה, למרות שאני יודעת שאתה יודע המון על כל מה שקשור לכאבים כרוניים.