אקטיק לכאב מתפרץ בפיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

17/08/2008 | 22:23 | מאת: ליזי

היי מנדי, הנני סובלת כבר למעלה מ 6 שנים מפיברומיאלגיה, וכשהתעניינתי לגבי השימוש ב"אקטיק", נאמר לי שזה לחולי סרטן בלבד!! האם באמת ניתן לקחת אקטיק?? (זה כמו סוכריה על מקל). האם ידוע לך מנסיון אישי, שמיזוג אויר (וקור בכלל) מגביר מאד את הכאב?? לצערי, מלבד הפיברו, יש לי גם שחיקה וניוון של החוליות, והיצרות קשה של התעלה ןלכן קשה לי לעיתים לדעת מה מקור הכאב, מכל "סלט הפירות הזה". תבורכי בפעולתך הנשגבה, והעיקר שתהיה לך בריאות טובה. אמן!!

18/08/2008 | 17:47 | מאת:

הי ליזי יקרה, אקטיק אכן נכנס לסל בהתוויה לכאב מתפרץ ממקור סרטני בלבד וע"פ התוויה זו פועלים בשטח. לעיתים נדירות רופאי כאב ממליצים על תרופה זו לחולים אחרים, תוך בקשת אישור מיוחד ממשרד הבריאות, אך אז זה לא במחיר מסובסד (וזו תרופה מאוד יקרה- כ- 12$לכל "סוכריה").החומר הפעיל בתרופה זו הינה FENTANYL וישנם תרופות אחרות המכילות חומר זה, אקטיק פשוט נספג יותר מהר) חשוב להדגיש שאקטיק הינה תרופה הניתנת רק למי שכבר מטופל באופיואידים באופן קבוע ויומיומי. האם את מטופלת במרפאת כאב? לגבי המזגן - מזגן בהחלט יכול להחמיר את הכאבים - מטופלים רבים לא יכולים לשאת מזגנים בגלל שזה מחמיר את הכאב ומגרה אותו. אני גם יכולה להעיד על זה באופן אישי לגבי ידיעת מקור הכאב - אני מאוד מבינה את הצורך לדעת למה כואב ולהבין את המקור שלו אך למעשה,הידיעה איזה מהכאבים גורם להתקפה מסוימת לא תורמת כלל לשיפור המצב שלך. מה שחשוב זה לנסות להרגיע את הכאב ולהקל עלייך עד כמה שניתן (ותנסי טכניקות של הסחת דעת בעת ההתקפים), גם אם לא יודעים מה המקור לכאב או איזה מהכאבים הוא הגורם לכאב. ישנם לא מעט מקרים של כאב כרוני שבהם יש יותר מסוג אחד של כאב וכאמור המיקוד הטיפולי הוא שיכוך הכאבים ושיפור התפקוד היומיומי. תחזיקי מעמד ותודה רבה על המילים החמות, מנדי

18/08/2008 | 18:27 | מאת: שולי

19/08/2008 | 23:27 | מאת: ליזי

מנדי יקרה, תודה על תשובתך המפורטת.את ממש גדולה!!!! אני אכן מטופלת במרפאת כאב מפעם לפעם. אני נמנעת מלהשתמש באופיואידים באופן קבוע.חזרתי מטיפול בן שבועיים בחמי מרפא בסלובקיה, אשר בהחלט הקלו כשהייתי שם, אך עם חזרתי לחיים הרגילים, חזרו הכאבים, ונקווה שיוקל בהמשך. המשיכי להיות חזקה ונפלאה כפי שאת, בבריאות טובה. בברכה, ליזי

26/08/2008 | 21:11 | מאת: שלומית רז

מנדי היקרה, רציתי לכתוב לך מסר אישי לדוא"ל שלך או לתיבת המסרים שלך, אך איני מוצאת אותו. ברכות, שלומית רז