CRPS

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

02/05/2008 | 15:40 | מאת: עודד

שלום לכולם... הרבה זמן לא כתבתי בפורום זה עקב בעיות רפואיות קשות. אני חולה ב-CRPS קשה ביותר בידי השמאלית. מה שהחל בשבר שורש כף יד כתוצאה מנפילה במקום עבודתי הפך ל-CRPS שהתפשט לכל ידי. אני מוכר בביטוח לאומי כנפגע בעבודה ובוועדות מכירים בנכותי בגין מגבלה זו. בחודשים האחרונים חלה החמרה נוספת במצבי והמחלה התפשטה גם לעבר כתייפיי ולזרוע יד ימין. מצב זה מאופיין בעיקר ע"י כאבים עזים ושורפים תוך מיגבלת תנועה בזרועי וכתייפי הימנית. מצב ידי השמאלית גרוע ולמעשה אני לא מתפקד איתה כלל. כמובן שמצב זה משליך על מצבי הכללי ואופן תפקודי בכלל. כל הטיפולים שעברתי כולל בלוק צווארי ועוד לא עזרו, המחלה מנצחת וממשיכה לפגוע באיזורים נוספים. שאלתי :היש כאן עוד נפגעי CRPS אשר מחלה זו התפשטה לאזורים אחרים בגופם ובמה זה מתבטא. מאחל לכולם חג עצמאות שמח. עודד

03/05/2008 | 13:46 | מאת:

שלום עודד, אכן, מאוד קשה לעכל התפשטות של CRPS וקשה להשלים עם כך שיש עוד יותר כאבים ממה שהיה קודם. אני מכירה היטב את הנושא של התפשטות CRPS ויש עוד אנשים בפורום המכירים זאת באופן אישי. לי יש CRPS בחמישה איזורים שונים בגוף ואין ספק שכשהתפרצה ההתקפה האחרונה באחד המפרקים האחרונים שעוד פעלו, חשבתי שלא אעמוד בזה אבל עלי להודות, שבלית ברירה מתרגלים ואף מצליחים להמשיך לתפקד במידה מסוימת. האם אתה מטופל במרפאת כאב באופן קבוע? האם ניסו להכניס קטטר לעצב ובדרך זו לנסות להפחית את מידת הכאבים והשריפה? לפעמים זה יכול לסייע, במיוחד כשמטפלים במצב חדש של CRPS שבעצם עימו יש סיכוי גבוה יותר לטיפול בגלל שזה עוד "טרי". האם אתה מטופל בתרופות לטיפול בכאב עצבי? מחכה לשמוע ממך, מנדי

03/05/2008 | 15:44 | מאת: עודד

היי מנדי אכן אני מטוופל במרפאת כאב . עברתי טיפולים שונים: אישפוזים לתקופות מסוימות לצורך מתן בלוק צווארי ומקומי. מתן מגוון תרופות אשר מזיק לי מאוד --אני מחוסר כליה שמאלית עקב כריתתה לאחר שהפכה לנמק.(מחלת כליות) לכן במצב עדין זה לא אוכל לקבל כל תרופה,הרופאים חוששים לפגוע בכליה השניה. אני מנסה לשרוד תוך כדי כאבי תופת . בוועדות הרפואיות מכירים במחלתי CRPS ואני מוגדר כ100% נכות עדיין זמנית. ידי השמאלית מוגנת בתחבושת לחץ ובסד הגנה תלויה על צווארי. מזה כמה חודשים אני חש כאבים שהולכים ומתגברים בכתיפיי. בכתף זרועיד ימין אני חש כאבים שורפים ועמוקים אשר מגבילים את חלק מתנועות הזרוע והכתף.(אין ביכולתי להניף את ידי מעלה ובערך בשני שליש הדרך אני נעצר ) תודה על הסברייך עודד