ציפורן חודרנית

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

30/04/2008 | 02:00 | מאת: יונית

שלום , שמי יונית אובחנתי לפני כחצי שנה ב crps לאחר תאונת דרכים שקרתה לפני כשנתיים וכשנה וחצי לא אובחנתי ולא קיבלתי טיפול , לכן החמיר. נכון להיום יש לי 2 ציפורניים חדרניות בשני הרגליים כשבשמאל יש לי crps. אמרו לי שצריך לנתח בהרדמה מקומית , השאלה הנישאלת איך? משום שהרגל בכאב מתמיד בילתי ניסבל כשנוגעים בו. יש אופציה להרדמה כללית? בנוסף ייעצו לי בשיקום להפעיל כמה שיותר את הרגל , אני עושה אך זה עולה לי בדמעות וימים ללא שינה , נפיחות וכאבים עוד יותר מוגברים. מהו העומס הנכון בכדי לחזור לחיים לפני? והאים יש סיכוי שזה יעבור אי פעם? עליי לציין שהייתי מדריכת ספורט עד לתאונה. תודה יונית

30/04/2008 | 13:24 | מאת:

יונית יקרה, לגבי השאלה של הרדמה מלאה או מקומית - אינני רופאה ולכן אינני יכולה לייעץ לך בעניין אך מנסיון עם עניינים שכאלה, כדאי מאוד לדבר עם הרופא המנתח ולשאול אותו עם ניתן לעשות את הניתוח עם הרדמה מלאה או עם טשטוש. לגבי השאלה של איך יודעים מה המינון הנכון של פיזיוטרפיה למשל - אחת הבעית המתסכלות עם CRPS זה שמצד אחד חשוב מאוד להזיז את המפרק הפגוע אך מצד שני, צריך להיזהר לא לעשות יותר מדי כי זה יכול לעורר יותר את הכאב ואז נוצר מעגל אלים של כאב. לדעתי, את היחידה שיכולה לדעת מה הגבול שלך - כמה כאב את יכולה לשאת מבלי שזה מחמיר את המצב... חשוב מאוד שתסמכי על עצמך וכאשר את מרגישה שזה מספיק או שאת צריכה מנוחה - תיידעי את הפיזיוטרפיסט המטפל שהכאבים הפכו להיות בלתי נסבלים ואז תפסיקי. אולי כדאי לך לקחת כדור נגד כאבים לפני שאת מתחילה להזיז את הרגל כי אז יכאב לך פחות - אני יודעת מנסיוני עד כמה זה קשה להניע מפרק עם CRPS - זה ממש מאבק- אני גם יודעת עד כמה זה כואב אך אני גם מבינה היום עד כמה קריטי להזיז את האיבר על מנת לא לאבד את כל התנועה. הנטייה הטבעית כשיש כל כך הרבה כאבים זה לא להזיז את האיבר ואז הוא נוטה "לקפוא" בתנוחה מסויימת. אני מאחלת לך הרבה הצלחה עם הניתוח - חשוב שתדברי עם המרדים על טיפול הולם לשיכוך הכאב לאחר הניתוח כי למרות שזו פרוצדורה פשוטה, כשיש כבר כאבים כרוניים, הכאב לאחר כל ניתוח יכול להיות יותר קשה מאדם ללא כאבים. לכן, חשוב שיטפלו במהירות בכאבים - אם הם קיימים.

30/04/2008 | 15:00 | מאת: יונית

מנדי , תודה רבה

30/04/2008 | 18:10 | מאת: דניאלה

יונית שלום, לגבי הציפורן, לא הייתי מציעה לבצע התערבות ברגל פגועה בהרדמה מקומית, ולו רק כדי לא לגרות את המקום עוד. אם ה-CRPS שלך אינו בכל הרגל, אלא רק בחלקה התחתון, ניתן עמ"נ שלא לעשות פעולה בנאלית בהרדמה מלאה, כי זה יאלץ סידור של חדר ניתוח, השגחה ואולי אפילו להישאר לילה תלוי איך תרגישי, לעשות אולי חסימת עצב.ואולי אפשר יהיה לחסום יותר גבוה היכן שהרגל בסדר, אפילו במיפשעה . דבר שני, לא הבנתי מדברייך מי מטפל בך חוץ מפיזיוטרפיסט והאם יש כזה. האם את מטופלת בכאב באופן מסודר? האם את נמצאת בטיפול במיסגרת של מרפאת כאב?אם כן, אז טוב שכך. אם לא- אז נראה לי שחשוב ביותר שתהיי במעקב וטיפול מסודר לגבי הכאב על ידי רופא כאב במירפאת כאב. כך גם יוכלו להנחות אותך בנושא גבולות הפעלה, אם תקחי טיפול משכך כאב תוכלי להפעיל את הרגל יותר בקלות ללא כאב, יהיו לך תרופות לנטילה לפי הצורך וכמנות הצלה, אם לפני הפעלה או במידת התלקחות לאחריה,שלא לדבר על המשאבים הנוספים הקיימים בכל מירפאה ויעמדו לרשותך- תמיכה נפשית, טיפולים משלימים שעשויים להיות מועילים- דיקור, מגנטים, ביופידבק וכו'. כל טוב, דניאלה