לא בדיוק כאבים, אבל

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

20/11/2007 | 23:18 | מאת: אלה

רציתי להתיעץ בנושר לחץ בחזה ודופק מהיר וחזק שיש לי כבר כמה שנים. בדיקות שעשיתי בלב ובבלוטת התקיס לא מצאו כלום. איבחנו אותי עם "התקפי חרדה" אבל טיפול נגד חרדה לא הועיל, מה גם שאני לא חשה בכלל בחרדה. איזה עוד בדיקות אני יכולה לעשות בנושא, אם הבעיה היא לא בלב?

21/11/2007 | 11:46 | מאת: דניאלה

אלה שלום רב, איני יודעת אילו בדיקות לב ביצעת. תלונות כפי שאת מתארת תתכנה לפעמים עקב הפרעות קצב חולפות, ולשם כך ניתן לבצע בדיקת הולטר לניטור של 24 שעות של קצב הלב ולא רק אק"ג פשוט שנותן מידע על רגע נתון. כמו"כ אם לא ביצעת אקו-לב זו גם אפשרות, כי בנשים יש לפעמים צניחה של אחד המסתמים שהיא חסרת משמעות קלינית אך יכולה לגרום לתופעות הללו וניצפית באקו-לב. אם עשית את הבדיקות הללו והיו תקינות, לדעתי אין מה לדאוג לבעיה ממקור לבבי. לגבי נושא החרדה, פעמים רבות אין אנו מרגישים שאנחנו חרדים או מתמודדים עם מצוקות מסוימות, ולכן בדיוק הבעיות מתפקצות בצורה התקפית גופנית כזו או אחרת, שדופק מהיר ולחץ בחזה בהחלט יכול להיות ביטוי לכך. העובדה שטיפול תרופתי כזה או אחר לא עזרה לא שוללת או מחזקת את האבחנה, כי כל אחד מגיב אחרת ביחוד כשמדובר בבעיה התקפית. אולי כדאי לך ללמוד שיטות להרגעה והרפייה עצמית וכל בעת התקף תוכלי ללמוד להתמודד איתו באופן עצמי. יש דרכים ללמוד כיצד לעשות זאת, כולל כיצד לשלוט טוב יותר אפילו בדופק ולהפחית אותו כאשר הוא מהיר כל כך. כל טוב, דניאלה

21/11/2007 | 13:48 | מאת:

שלום אלה, ראשית כל ברצוני להבהיר שאינני אשת מקצוע ועל כן עצותיי הם בגדר עצה לא מקצועית. מכיוון שכבר קיבלת תשובה יסודית ורצינית מדניאלה, במיוחד מההיבט הרפואי, לא ארחיב אך ברצוני רק להוסיף ש: ישנן היום מספר תרופות לטיפול בחרדה וגם אם ניסית תרופה אחת שלא הועילה, אין זה אומר שהתרופות האחרות לא יעזרו. לפעמים זה גם עניין של שילוב של טיפולים/תרופות. למשל, התנסות בתרופה אחרת ביחד עם לימוד טכניקות להרפיה וטכניקות כמו דמיון מודרך שתאפשר לך, במידה ותתרגלי רבות את הטכניקה, להקל על עצמך במידה מסוימת לפחות, בעת התקף. ישנם פסיכולוגים ופסיכיאטרים המתמחים בטכניקות הקשורות להיפנוזה וייתכן שכדאי לך לפנות דווקא לפסיכיאטר בעל נסיון בהיפנוזה היכול מצד אחד לרשום תרופות במידת הצורך ומצד שני, יכול לעזור לך לא רק בשיחות וכו' אלא גם לימוד טכניקות. לסיכום: לא נראה לי שכדאי לך להתייאש מלנסות להפחית את רמת החרדה שלך כי הרי חרדה יכולה ממש להפוך להיות לבעיה גדולה והיא בטוח מאוד לא נעימה לך ולפעמים מן הסתם, זה גם מפחיד אותך, בעיקר כשאת שומעת ןמרגישה את הלב שלך פועם במהירות מרובה וכו'. על כן, אני ממליצה לך להתחיל בפגישה עם רופא/ת המשפחה שלך ומשם להמשיך לטיפול נוסף. הרבה הצלחה, מנדי