כאבים בצוואר וראש

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

25/10/2007 | 15:57 | מאת: חיה

אני סובלת מאוד מכאבים בצוואר שמקרין לראש.יש לי גם עקמת. רוב הכאבים מתחילים בלילה. פתאום השרירים נתפסים ובאותו שזה קורה מיד מתחיל לכאוב הראש גם באותו הצד.הכאבים כול כך חזקים שלא יכולה לסבול.מכול התרופות רק אימיטרקס קצת עוזר.תרופות גרמו גם לכאב בכיבה.לפי רנטגן יש בעיה בחוליות c4,c5,c6 .עשיתי פיזיאוטרפיה שלא עזרה.כפר עשיתי 10 טיפולים בדיקור ולא רואה הטבה. אני מיואשת? לא יודעת מה לעשות ולאן לפנות. אנה עזרי לי. זה הפך כפר לכאב כרוני. תודה מראש.

25/10/2007 | 19:08 | מאת:

שלום רב לך, צר לי על שאת סובלת ואין ספק שהגעת למקום הנכון - כולנו כאן מבינים מה זה לסבול מכאב ומנסים לעזור אחד לשני עם כל הידע שצברנו. ישנם בישראל מספר מרפאות כאב המתמחות בכאבי ראש ומיגרנות. האם פנית פעם למרפאה מסוג זה? שלושת המומחים לכאבי ראש שאני מכירה הם: פרופ' אריה קוריצקי - מנהל מרפאת כאבי ראש בביילינסון פרופ' אמנון מוסק- מנהל מרפאת כאבי ראש איכילוב ד"ר ירון ריבר- בבית חולים בני ציון בחיפה. כל הרופאים הללו הם גם נוירולוגים ולכן הם יוכלו בתקווה לסייע לך הן בטיפול בכאבי הראש כי ממה שאת מתארת, עיקר הכאב מתבטאים בראש ובצוואר. חשוב שתדעי שישנם גם מרפאות כאב כלליות שם יש להם ניסיון בטיפול בכאב במקומות שונים וממקורות שונים וגם הם יוכלו לסייע. אני מניחה שכבר נבדקת ע"י אורטופד ונוירולוג נכון? אם כן, אז אכן כעת הזמן לטפל בכאב - להקל עד כמה שניתן - דבר חשוב ביותר. לקראת הליכתם למרפאת כאב/כאבי ראש: חשוב לדעת שיכול לקחת מספר פגישות ונסיונות עד שמוצאים את הטיפול או שילוב הטיפולים שמקל עלייך הכי הרבה. זה לא אומר שהרופא אינו טוב אלא זהו האופי של הטיפול בכאב בגלל שכאב זה דבר כל כך אינדבידואלי ואנשים מגיבים שונה לטיפולים השונים. חשוב גם לדעת שישנם תורים ארוכים לרופאים הללו ולכן כדאי לנסות להזמין תור בהקדם אך תצטרכי הפניה מרופא מטפל - רופא משפחה/האורטופד שמטפל בך - העיקר שתהיה לך הפניה מרופא. מקווה שנתתי לך כיוון למחשבה ואם תרצי לשאול כל דבר אחר, אנחנו לרשותך. בתקווה שתקבלי עזרה בקרוב, מנדי

25/10/2007 | 20:38 | מאת: דניאלה

חיה שלום, בהמשך לדבריה של מנדי, ולפי התאור מדברייך, למרות התגובה לאימיטרקס שזוהי אומנם תרופה שאופיינית לכאבים ממקור של ראש, הרי שיש לזכור שבפי שציינת, ידוע על בעייה לפי הדימות בחלק מן החוליות הצוואריות, וגם הכאב עצמו כפי שציינת, תחילתו בצוואר (אולי תנוחתי ), גורם להתכווצות שרירים, ורק אז קורן לראש וגורם באופן מישני לכאבי הראש.לפיכך, למרות השמות שציינה מנדי בטובה כיועצים אפשריים, ואכן כולם מומחים בתחומם, אך עיקר התמקצעותם הוא בטיפול בכאבי ראש ראשוניים ומיגרנות, ולכן לדעתי אולי לא כדאי דווקא בשלב ראשון להגביל עצמך דווקא אל המומחים הללו, לפני שמוודאים מהי הבעיה העיקרית בה יש להתמקד (צוואר/ראש), ובהתאם לפנות אחר כך לאדם הנכון. בטוחני שבמירפאת כאב יוכלו להקל עלייך משמעותית. חשוב רק לזכור כפי שגם ציינה מנדי בדבריה שני דברים- הראשון הוא הגדרת הציפיות: הלוואי והכאב יעלם ולא יהיה עוד. כל אחד מייחל זאת לעצמו, וכל מטפל מייחל זאת למטופליו, וכן, לפעמים זה גם קורה, ואיני מכירה את מצבך על כל פרטיו, ואולי זה יקרה גם לך, ואם לא לתמיד, אולי לתקופת מה, אבל מאידך, לרוב זה לא קורה, הכאב לא תמיד חולף, וצריך לדעת לקבל את זה שניתן לחיות לצד כאב, אם הוא קל-בינוני, אם הוא נישלט, אם הוא לא משבש את חיינו מידי, ובעיקר שה לא סוף העולם ואפשר להתמודד עם זה. הדבר השני- סבלנות. איזון דורש זמן, וגם טיפת מזל. לפעמים התרופה ו/או הטיפול הראשון שינתנו יעשו את כל ההבדל, ובאחרים ידרשו החלפות, ושילובים שונים וחוזרים עד למציאת הקומבינציה ה"מנצחת" שמשיגה הקלה. לעיתים, ניתן לשלב טיפול משלים או טיפול פולשני ועוד. בקיצור- הדרך לא תמיד קצרה, לעיתים פתלתלה, ולא תמיד ברור מה בדיוק יש בקצה, אך לרוב זה יותר טוב ממה שזה כעת, וכל דבר שווה כדי לנסות לשפר את המצב בו מצויים עכשיו. בהצלחה וכל טוב, דניאלה

24/02/2008 | 18:40 | מאת: אבי

אני בן 22 וסובל מיזה 4 שנים מכאבי צוואר ועורף המלווים הכאבי ראש בינונים הכאבים תוקפים אחת ל חודש למשך כמה ימים סמתי לב שביזמן שהכאבים תוקפים ואני מכופף את הראש כלפי מטה הכאבים פיתאום מרפים אודה לכם אם תיתנו לי כיוון מה לעשות תודה ...

10/11/2007 | 10:33 | מאת: eileen

אני סובלתי וסובלת גם כן מכאבים כאלה, התחלתי לעשות כירופרקטיקה והכאבים פחתו עד שכמעט נעלמו, אני מייעצת לך לנסות טיפול כירופרקטי. וגם קרניו סוקלר מטפל טוב ליאור נשיא - 052-4428777 בהצלחה