כואב לי

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

30/09/2007 | 19:45 | מאת: דני

שלום לכולם, אני סובל מכאבים פסיכו סומאטיים פוסט טראומטים , שמתבטאים בעיקר בעמידה ובישיבה (בכפות הרגלים) מה שמענין הוא כשאני עסוק במשהו (עבודה שדורשת ריכוז, או כל פעילות שמסיחה את דעתי בצורה חזקה ) הכאב כאילו לא נימצא , אבל כשכואב ,זה כואב מאד מאד ... (עברתי המון טיפולים ובדיקות...) השאלה האם יש משהו שיכול לגרום שאני לא יחשוב על הרגלים או להתרכז כל הזמן במה שאני עושה ( אולי ריטלין) (אגב אני כרגע עם סרוקסט וזה עוזר קצת ) תודה רבה רבה ורפואה שלמה לכולנו

01/10/2007 | 20:24 | מאת: תמר

למה אתה חושב שהכאבים הם פסיכוסומטיים?

01/10/2007 | 21:11 | מאת: דני

שלום לך , אני חושב שהכאבים הם פסיכוסומטיים , בכמעט ב - 100% , כי אחרי 8 שנים!!! של בירורים בדיקות וטיפולים ... אתה מגיע למסקנה ... בעיקר בגלל שזה התחיל אחרי ארוע חבלני שההייתי נוכח בו ... יש לך המלצות / פיתרונות , אני ישמח לשמוע ... תודה

02/10/2007 | 10:36 | מאת:

שלום לך דני, כאבים פסיכוסומטיים הם לא פחות כואבים מכל סוג כאבים אחר - הרי לא משנה למעשה מה מקור הכאב כשאתה סובל מכאבים - העובדה היא שזה כואב..... אך בחזרה לשאלתך לגבי הסחת הדעת - מה שגילית, על כך שכשאתה עסוק, אתה מרגיש פחות את הכאב הינו דבר שהיום הוכח מדעית גם כן - כל אדם הסובל מכאב מכל סוג שהוא (פיזי וכו') ירגיש את הכאב פחות כאשר הוא עסוק מאוד במשהו. יש כיום טכניקות רבות של הסחת קשב/דמיון מודרך וכו' שדרכם אפשר ללמוד להתמקד בדברים אחרים גם בעת התקף קשה של כאבים. פסיכולוגים רפואיים הם המומחים ללמד טכניקות מן הסוג הזה או פסיכיאטרים בעלי רשיון בהיפנוזה ועל כן, אני ממליצה לך לבקש הפנייה לפסיכולוג רפואי/פסיכיאטר המתמחה בהיפנוזה על מנת לקבל כלים וטכניקות איך להתמקד בדברים אחרים גם כשהכאבים חזקים מאוד. לידיעתך, כל הטכניקות הללו דורשות מחויבות של תרגול - ככל שרוכשים יותר מיומנות בטכניקות הללו, כך זה משפיע יותר טוב ולכן, תרגול בבית הינו חיוני, לאחר שמתחילים לעבוד עם איש מקצוע. אם תרצה יותר הכוונה, אשמח לסייע בכך. הרבה הצלחה, מנדי

02/10/2007 | 21:17 | מאת: דני

שלום מנדי , תודה רבה על התשובה , רציתי לשאול מה ההבדל בין היפנוזה לביו פידבק ז"א למי יותר מתאים סוג טיפול כזה או אחר , ובמקרה שלי מה עדיף ? תודה רבה ורפואה שלמה לכולנו